• Είναι ευχάριστη η είδηση ότι μία σημαντική τουριστική υποδομή, το Δασικό Χωριό Παγγαίου, όχι μόνο επαναλειτούργησε, αλλά κερδίζει συνεχώς επισκέπτες. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει τέτοια ορεινή υποδομή στην Ελλάδα, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από ένα σημαντικό αστικό οικισμό, την Ελευθερούπολη, που είναι η έδρα Δήμου.
  • Οι συμπολίτες που λειτουργούν το Δασικό Χωριό έχουν μεράκι και αρκετές ιδέες, για να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρηση. Βελτίωσαν τις συνθήκες διαμονής και διαθέτουν τα λιγοστά δωμάτια ακόμα και για βραχύβια μίσθωση (airbnb).
  • Το κυριότερο πρόβλημα είναι η πρόσβαση προς το Δασικό Χωριό. Όχι γιατί χιονίζει συχνά και σκεπάζεται ο δρόμος από πυκνό στρώμα χιονιού, ή πάγο, αλλά γιατί σε διάφορα σημεία είναι φθαρμένος ο ασφαλτοτάπητας!
  • Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη λειτουργία του Δασικού Χωριού, καταβάλλουν προσπάθεια για να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πρέπει και η αυτοδιοίκηση, κυρίως η περιφερειακή, να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η άνετη κίνηση των οχημάτων προς και από το Δασικό Χωριό. Να χρηματοδοτήσει, δηλαδή, την επίστρωση του δρόμου, σε όλο το μήκος και πλάτος του, με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα, που θα είναι ανθεκτικός στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα στις συνθήκες παγετού.
  • Εάν λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης, είμαστε βέβαιοι, ότι η επισκεψιμότητα στο Δασικό Χωριό θα εκτιναχθεί. Το Δασικό Χωριό, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες, αλλοδαπούς και εγχώριους, να γνωρίσουν τον πανέμορφο ορεινό όγκο που διαθέτει ο Δήμος Παγγαίου, αλλά και ο Νομός Καβάλας. Θα γίνει, έτσι, ένα βήμα, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών που αναζητούν κάτι διαφορετικό, εκτός από τις όμορφες παραλίες.
  • Δυστυχώς, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, για να εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η Περιφέρεια το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε61, από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, μήκους 14 χιλιομέτρων! Με πολύ λιγότερα χρήματα, μπορούσε να κατασκευάσει ένα δρόμο υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, από την Ελευθερούπολη μέχρι το Δασικό Χωριό, μήκους 10 χιλιομέτρων!
  • Θεωρούμε ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους για το συγκεκριμένο έργο, από τις εντυπώσεις που επιχείρησε να δημιουργήσει με την πρόσφατη ανακοίνωση για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε61. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., είτε είναι ίδια, είτε αλλάξει, θα λύσει οριστικά το ζήτημα της πρόσβασης στο Δασικό Χωριό.
  • Έως τότε, να συγχαρούμε τους συμπολίτες, για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το Δασικό Χωριό να βγει από την αφάνεια και να γίνει ένα ακόμα «σημείο αναφοράς» για τον τουρισμό του Δήμου Παγγαίου και όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.