Η Energean ενημερώνει για τις δυνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού (Novel Coronavirus) στην κατασκευή του κύτους του FPSO Energean Power, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη νήσο Liuheng στην Κίνα, καθώς και για το γενικότερο χρονοδιάγραμμα του έργου. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι εργασίες συνεχίζονται και, στην παρούσα φάση, η Energean διατηρεί τον προγραμματισμό για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish του Ισραήλ στο α΄ εξάμηνο του 2021.

Ο ιός εμφανίστηκε πρόσφατα στην Κίνα και επεκτάθηκε στις περισσότερες επαρχίες της χώρας, καθώς και σε γειτονικές χώρες, οδηγώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να χαρακτηρίσει τον ιό ως «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» (Public Health Emergency of International Concern). Με στόχο την παρεμπόδιση της εξάπλωσής του, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, εφάρμοσαν επείγοντες ταξιδιωτικούς και μεταφορικούς περιορισμούς, με άμεση επίπτωση στη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και μέσων στις πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Liuheng.

Η Energean, στο πλαίσιο του συμβολαίου της (EPCIC contract) και σε σχέση με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έλαβε από τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο TechnipFMC ειδοποίηση για γεγονός ανωτέρας βίας (Force Majeure), που δυνητικά παρέχει στην TechnipFMC τη δυνατότητα, να διεκδικήσει την επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Επακόλουθα, η Energean έστειλε σχετική ειδοποίηση στους αγοραστές του αερίου που θα παραχθεί από το Karish, καθώς και σε άλλα εμπλεκόμενα μέρη.

Η φύση της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης είναι τέτοια, που καθιστά αδύνατο, στην παρούσα φάση, τον προσδιορισμό των συνολικών επιπτώσεων, εφόσον υπάρξουν, στο χρονοδιάγραμμα του project της Energean. Ωστόσο, οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά στο κινεζικό ναυπηγείο με περίπου 550 εργαζόμενους ενεργούς. Παράλληλα, η Energean συνεργάζεται στενά με την TechnipFMC, για να διασφαλισθεί ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν, ή να μετριασθούν τυχόν καθυστερήσεις. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Energean εξακολουθεί να αναμένει την έναρξη παραγωγής αερίου από το κοίτασμα Karish στο Ισραήλ στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2021. H Energean θα προχωρεί σε νέες ενημερώσεις, όσο η κατάσταση θα καθίσταται σαφέστερη. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των εργολάβων και θα δράσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.