Η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων είναι ορατή!

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, είναι επισκέψιμοι από 22 Μαρτίου 2021, μαζί με αυτούς και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Με την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των χωματοσωρών που δημιουργήθηκαν από τους χειρωνακτικούς καθαρισμούς που έγιναν από το προσωπικό του έργου, την επιλεκτική κοπή δένδρων, την συγκέντρωση των διάσπαρτων λιθοσωρών προς διαλογή και επαναχρησιμοποίηση και την αφαίρεση του τελευταίου τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας, η ενοποίηση του χώρου αρχίζει, πλέον, να είναι ορατή, ενώ ο ανοιχτός ορίζοντας επιτρέπει την οπτική επαφή με όλα τα ανασκαμμένα μνημεία από τα περισσότερα σημεία του χώρου.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλο το προσωπικό του έργου, που καθ’ όλη την διάρκεια της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, συνέχισε τις εργασίες του, τηρώντας τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, στον ανάδοχο του έργου, για την προσεκτική δουλειά του, καθώς και στον Γεώργιο Παυλίδη, χειριστή του εκσκαφέα της Εφορείας, πολύτιμο βοηθό στο έργο μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.