Από τις 10 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020, δέκα μαθητές της γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus KA2, με τίτλο: «SMS Skilling me Softly» και θέμα την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων, ταξίδεψαν, συνοδευόμενοι από τρεις καθηγήτριες, στο Santpedor της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και συνεργασία μαθητών και καθηγητών των τεσσάρων χωρών του προγράμματος, της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας.

Την πρώτη ημέρα, έπειτα από την επίσημη υποδοχή των σχολείων στην αίθουσα τελετών της πόλης Sant Francesc Auditorium, οι μαθητές προέβησαν στις παρουσιάσεις των πόλεων και των χωρών προέλευσής τους. Ακολούθησαν διάφορα εργαστήρια, σχετικά με τα θέματα των ήπιων δεξιοτήτων, στα οποία τα παιδιά είχαν εργαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου που προηγήθηκε. Η δημιουργία ομάδων με συμμετέχοντες μαθητές διαφορετικών χωρών και η άψογη συνεργασία τους, προκειμένου να φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη γραφική πόλη του Santpedor κι έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής.

Η 12η Φεβρουαρίου περιλάμβανε παρακολουθήσεις παρουσιάσεων, εργαστήρια, δράσεις, συνεργασία των εκπαιδευτικών, για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης τον Μάιο του 2020 και καθορισμό των προαπαιτούμενων αυτής, καθώς και την επίσημη υποδοχή των σχολείων από τον δήμαρχο της πόλης στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.

Την 13η Φεβρουαρίου, όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πόλη της Βαρκελώνης, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα δημιουργήματα του αρχιτέκτονα Gaudi και παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όλες τις ξεναγήσεις στους ναούς και τα κτίσματα της πόλης.

Την 14η Φεβρουαρίου, έπειτα από τις πρωινές σχολικές δραστηριότητες, τα εργαστήρια και τη διεξαγωγή αποτελεσμάτων, οι αποστολές ταξίδεψαν στην περιοχή Montsserrat, όπου επισκέφτηκαν τα μοναστήρια, θαύμασαν το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο με τους πελώριους γυμνούς βράχους και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα. Πίσω στο Santpedor ακολούθησαν εργαστήρια με τους Castellers, τους ανθρώπινους πύργους, όπως τους ονομάζουν οι Καταλανοί και η γιορτή του αποχαιρετισμού όλων των αποστολών. Μαθητές, καθηγητές, οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά από τις άλλες χώρες και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος υποδοχής, συμμετείχαν στη γιορτή και δήλωσαν την ικανοποίησή τους απ’ όσα κέρδισαν με την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα. Η 15η Φεβρουαρίου, ήταν ημέρα αποχαιρετισμού, ταξιδιού και επιστροφής στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.