«Η Ελλάδα χρειάζεται μία αναπτυξιακή έκρηξη»

0

Την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται μία αναπτυξιακή έκρηξη, προκειμένου να βγει από τη βαθιά ύφεση και να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή στην οικονομία και στην κοινωνία, διατύπωσε ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφτηκε, άλλη μια φορά, την πόλη της Καβάλας και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε, ότι η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς οικονομικές αγορές, δεν είναι αρκετή για να υπάρξει ανάκαμψη. Πρωτίστως, τόνισε, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα παίξουν οι τράπεζες. «Οι τράπεζες είναι «μοχλός» και πρέπει να ανοίξουν τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων», είπε.

Όσον αφορά τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές, ανέφερε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. επιδιώκει τις συνθέσεις και τις συνεργασίες των ενεργών πολιτών στα ψηφοδέλτια που στηρίζει.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, επεσήμανε, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για αλλαγή της πολιτικής. Σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πρόσθεσε, η «Δημοκρατική Αριστερά» στηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Τραϊφόρου.

Τέλος, για τις ευρωεκλογές είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην πραγματική πολιτική ενοποίηση της, με έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο και την αλληλεγγύη των κρατών. «Δεν θέλουμε μία «γερμανική» Ευρώπη, αλλά η Γερμανία να είναι ένα κράτος της Ευρώπης», σχολίασε και υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει έξω από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., συμπλήρωσε, θέλει να εκφράσει την προοδευτική κεντροαριστερά, γι’ αυτό και εργάζεται για τη δημιουργία του «πόλου» της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.