• Η Βουλή των αντιπροσώπων της Λιβύης απέρριψε το μνημόνιο κατανόησης, που υπέγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η «συμφωνία» αυτή, αναφέρει δημοσίευμα, είναι παράνομη, γιατί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν σέβεται τα έννομα δικαιώματα των υπόλοιπων χωρών της ανατολικής Μεσογείου.
  • Η Λιβύη, καρντάσια, δεν είναι από τις χώρες που η δημοκρατία ανθεί. Βρίσκεται, όπως διάβασα, σε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης, που υπέγραψε το μνημόνιο με την Τουρκία και των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού που ελέγχει τη Βουλή των αντιπροσώπων.
  • Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γραμματέα του Ο.Η.Ε. ζητώντας την καταδίκη της συμφωνίας, που αποτελεί απειλή για το λιβυκό κράτος.
  • Ανέφερα το παραπάνω παράδειγμα, για να κάνω την αντιπαραβολή με την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών, μεταξύ της κυβέρνησης εθνικού διχασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της κυβέρνησης των Σκοπίων. Στην Ελλάδα, που είναι το «λίκνο της δημοκρατίας», η Βουλή των αντιπροσώπων ενέκρινε τη «συμφωνία» των Πρεσπών με οριακή πλειοψηφία, που υπερέβη τους 150 αντιπροσώπους με πρωτοφανή μεθόδευση!
  • Άλλες χώρες, που θεωρούνται λιγότερο, ή καθόλου, δημοκρατικές, καρντάσια, «βάζουν τα γυαλιά» στην Ελλάδα, όσον αφορά την προστασία του διεθνούς δικαίου και των εθνικών συμφερόντων. Τελικά, στην εποχή που ζούμε, χάθηκαν οι έννοιες προοδευτικός, συντηρητικός, δημοκρατικός, απολυταρχικός.
  • Οι Λίβυοι καταγγέλλουν τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση τους με την Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα οι κυβερνώντες υπογράφουν οποιαδήποτε συμφωνία τους βάλουν στο τραπέζι. Τι μπορεί να πει, άραγε, ο Ταγίπ για την καταγγελία της συμφωνίας; Θα «τρίξει τα δόντια» στους Λίβυους; Μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο κάνει τον τσαμπουκά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.