• «Εάν στη Γερμανία γίνονταν τόσες πολλές περικοπές πόρων και υπαλλήλων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως έγιναν στην Ελλάδα, οι Υπηρεσίες μας δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσου. Στην Ελλάδα συνέβη το αντίθετο», είπε ο δήμαρχος Νυρεμβέργης, Δρ. Μάλι.
  • Που να περνούσε τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας, δήμαρχε καρντάσι μου, η Γερμανία. Αμφιβάλλω πολύ αν θα υπήρχε σήμερα γερμανικό έθνος!
  • Η Ελλάδα και οι Έλληνες, όμως, «σφυρηλατούνται» στις κακουχίες και βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτές. Δεν υπάρχουν πολλοί λαοί στον κόσμο, με τόσο ισχυρό DNA. Μην απορείς, επομένως, δήμαρχε, ότι ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, έπειτα από τόσες περικοπές πόρων και υπαλλήλων, κατάφερε να λειτουργήσει.
  • Ο Δήμος Καβάλας, που είναι αδελφοποιημένος με την Νυρεμβέργη, είναι ένα απτό παράδειγμα. Με πολύ περιορισμένους πόρους, από την κρατική χρηματοδότηση και με συρρικνωμένο προσωπικό, όχι μόνο λειτουργεί, αλλά και πετυχαίνει σημαντικά πράγματα.
  • Για παράδειγμα, με τόσες ανάγκες σε προσωπικό το καλοκαίρι, καταφέρνει να διοργανώνει μεγάλες διοργανώσεις, όπως το φεστιβάλ Cosmopolis και συγχρόνως, να διατηρεί την πόλη και τις Δημοτικές Κοινότητες σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Μερικοί θέλουν κάτι περισσότερο, αλλά με την κριτική τους δείχνουν ότι παράγεται έργο.
  • Θα είχε ενδιαφέρον, καρντάσια, να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας ένας Γερμανός δήμαρχος υπό τις συνθήκες που υπάρχουν. Δηλαδή, με περιορισμένους πόρους και προσωπικό, για να δούμε εάν μόνο οι Έλληνες είναι ανίκανοι.
  • Απ’ ότι διάβασα, στον Δήμο Νυρεμβέργης εκλέγονται και Έλληνες δημοτικοί σύμβουλοι. Θέλω να δω και δήμαρχο Έλληνα, για να συγκρίνουμε με τον τρόπο που διοικούνται οι Δήμοι στην Ελλάδα.
  • Υ.Γ. Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης είναι γιατρός στο επάγγελμα και πριν το επίθετο τον προσφωνούν Δρ. (δόκτωρ); Τόσο καιρό, γιατί δεν προσφωνούσαμε την δήμαρχο Καβάλας, Δρ. Δήμητρα Τσανακα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.