Η εκφώνηση των παρελάσεων

0

Ήταν καλή η ιδέα να υπάρχει εκφωνητής στις παρελάσεις των εθνικών επετείων στην Καβάλα. Με την εκφώνηση η παρέλαση γίνεται πιο «ζωντανή» και αυτοί που την παρακολουθούν μαθαίνουν και ενδιαφέροντα πράγματα.

Όμως, στις τελευταίες παρελάσεις, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής της 25ης Μαρτίου 1821 την περασμένη Τρίτη, υπήρξε μία υπερβολή στην εκφώνηση.

Και η υπερβολή δημιουργεί, πάντα, το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές, μάλιστα, οδηγεί στο γελοίο.

Γι’ αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από αυτόν, ή αυτή, που θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά αποτελεί και μεγάλη ευθύνη στον διοργανωτή που θα κάνει την επιλογή.

Ευελπιστούμε ότι στις επόμενες εθνικές επετείους, οι επιλογές θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες, για να ευχαριστηθεί ο κόσμος τις παρελάσεις.

Ας μην υποβαθμίζουμε τη σημασία του εορτασμού των εθνικών επετείων, με πρόχειρες αποφάσεις και αδιαφορία.

Τα προηγούμενα χρόνια, επίσης, είχαμε κάποια ευτράπελα στις παρελάσεις. Φέτος, ευτυχώς, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821 έγινε ομαλά και δεν αμαυρώθηκε η μνήμη των αγωνιστών προγόνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους.

Ο Θόδωρος Καράογλου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, ήρθε κι έφυγε σαν «κύριος».

Αν βρεθεί κι ένας τρόπος να μεγαλώσει η διάρκεια της παρέλασης των στρατιωτικών τμημάτων, θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο εορτασμός.

Τα πολιτικά τμήματα περνάνε επί πενήντα πέντε λεπτά και τα στρατιωτικά για ένα πεντάλεπτο (και ούτε).

Μέχρι να λάβουν τις θέσεις τους, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ο «έχων το γενικό πρόσταγμα» αξιωματικός και οι υπασπιστές του, τα στρατιωτικά αποσπάσματα έχουν διασχίσει την οδό Εθνικής Αντίστασης και η παρέλαση τελειώνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.