Η είσοδος των τουριστών από τους μεθοριακούς σταθμούς, θα γίνει οργανωμένα και με απόλυτη ασφάλεια

0

Στην διευρυμένη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, με πρωτοβουλία του υφυπουργού εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, συμμετείχαν: η διευθύντρια του Γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, περιφερειάρχες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών Ενώσεων της βόρειας Ελλάδας. Η συζήτηση αφορούσε την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επικείμενη έλευση τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και οι προβληματισμοί που υπάρχουν, όσον αφορά στους κανόνες εισόδου των επισκεπτών από τις βαλκανικές και άλλες χώρες, προκειμένου το καλοκαίρι να μην υπάρξουν προβλήματα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους. Οι συμμετέχοντες αναζήτησαν βέλτιστες πρακτικές, που θωρακίζουν την χώρα, ενώ παράλληλα προστατεύουν και τους τουρίστες, για να επιστρέψουν με ασφάλεια στον τόπο τους.

Η Μ. Αντωνίου δήλωσε τα εξής: «Ως κυβέρνηση, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι Υπηρεσίες, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το άνοιγμα του οδικού τουρισμού από τις 14 Μαΐου, να γίνει οργανωμένα και με απόλυτη ασφάλεια. Αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο διαχείρισης των χερσαίων συνόρων μας και την διαδικασία εισόδου των τουριστών, το οποίο και επεξεργαζόμαστε, καθώς και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται. Η βελτίωση των υποδομών και η στελέχωση των σχετικών Υπηρεσιών με απαραίτητο προσωπικό για ελέγχους, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Βάζοντας σε πρώτη μοίρα την υγεία των Ελλήνων και των τουριστών και με το βλέμμα στραμμένο στην ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της βαριάς μας βιομηχανίας και του brand της χώρας, ως τουριστικού προορισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.