Τις ευχές της για τη σχολική περίοδο που άρχισε απέστειλε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αναφέρει στο μήνυμα της τα εξής: «Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και όλοι οι δρόμοι και τα σχολεία γέμισαν από παιδικές χαρούμενες φωνές. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά, βασισμένη στο σεβασμό της διαφορετικότητας, στην ανοχή και στην αλληλεγγύη, απαλλαγμένη από κρούσματα εκφοβισμού.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μάθηση, ως εφόδιο για ένα καλύτερο αύριο, έχουν όμως ανάγκη και τη ψυχαγωγία. Ο ελεύθερος χρόνος, το παιχνίδι στη γειτονιά, η άμεση επαφή με τους συνομήλικούς τους, αποτελούν εχέγγυα για τη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων, ικανών να αντιμετωπίσουν, αργότερα, τις προκλήσεις της ζωής. Ας προτρέψουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας, να αφήσουν την ηλεκτρονική ψυχαγωγία και φιλία κι ας βοηθήσουμε ως γονείς και εκπαιδευτικοί, να ζήσουν την αθωότητα και την ξεγνοιασιά μέσα από την πραγματική συναναστροφή και το παιχνίδι. Καλή χρονιά!!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.