• Αναμφισβήτητα, η ριζική ανάπλαση στο «Βερούλειο» γήπεδο, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση παρέμβαση που έγινε στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση της Καβάλας, για πολλές δεκαετίες. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, έγραψε πρόσφατα το εξής: «Αξίζει να τονιστεί πως, στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν είχε γίνει οποιαδήποτε εργασία συντήρησης, ή αναβάθμισης, τα τελευταία 30 χρόνια».
  • Πρόκειται για υπερβολή, προφανώς για να τονίσει τη σπουδαιότητα της ανάπλασης που γίνεται στη θητεία της. Διότι, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και την προηγούμενη 15ετία. Ο Στάθης Εριφυλλίδης έκανε μία βασική αλλαγή στο δημοτικό γήπεδο και ήταν η τοποθέτηση του (φυσικού) χλοοτάπητα. Έως τότε, οι ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων αγωνίζονταν στον «ξερό» αγωνιστικό χώρο και αντιμετώπιζαν συχνούς τραυματισμούς. Εκείνη την εποχή υπήρχαν γήπεδα με χλοοτάπητα σε όλα σχεδόν τα χωριά του Νομού Καβάλας πλην του «Βερούλειου» γηπέδου! Ο Στ. Εριφυλλίδης, επίσης, τοποθέτησε χλοοτάπητα στο γήπεδο στο στρατόπεδο «Κωτσάλου», το οποίο χρειάζεται επίσης μία γενναία «ανανέωση».
  • Στη θητεία του Κωστή Σιμιτσή κατασκευάστηκαν τα καινούργια αποδυτήρια στο «Βερούλειο» γήπεδο, στο χώρο του παλιού γυμναστηρίου, που έδωσαν λύση στη φιλοξενία των αθλητών και των διαιτητών, αφού τα παλιά αποδυτήρια δεν επαρκούσαν μετά την κατεδάφιση της κεντρικής κερκίδας (λόγω προβλήματος στατικότητας).
  • Με την τρέχουσα ανάπλαση, που ολοκληρώνεται εντός του καλοκαιριού, το νέο στοιχείο είναι η τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού, που θα επιτρέπουν την επέκταση του ωραρίου των προπονήσεων και τη διεξαγωγή παιχνιδιών υπό το φως των προβολέων. Επίσης, θα αξιοποιηθούν οι χώροι περιμετρικά του κεντρικού γηπέδου, με την κατασκευή βοηθητικών γηπέδων με συνθετικό τάπητα για την προπόνηση όλων των τμημάτων των ερασιτεχνικών σωματείων που έδρα το «Βερούλειο». Έτσι, θα προστατεύεται ο φυσικός χλοοτάπητας και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η ανακαίνιση των παλιών αποδυτηρίων, θα συμπληρώσει την παρέμβαση επί Κ. Σιμιτσή. Οι υπόλοιπες εργασίες αφορούν στον εξωραϊσμό του γηπέδου.
  • Μακάρι κάθε δημοτική αρχή να προσθέτει το «λιθαράκι» της στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καβάλας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού, αλλά και του αθλητικού τουρισμού. Ευχόμαστε οι χρήστες να δείξουν σεβασμό στα χρήματα που δαπανώνται και να προστατεύουν όλες τις εγκαταστάσεις από τις φθορές και να τις διατηρούν καθαρές και λειτουργικές.
  • Ευελπιστούμε ότι στα εγκαίνια του «Βερούλειου» γηπέδου, πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, η δήμαρχος Καβάλας θα θυμηθεί τις παρεμβάσεις των προκατόχων της, τις οποίες αναφέραμε, γιατί πρέπει να αποδίδονται τα εύσημα σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Είτε είναι μικρή, είτε μεγαλύτερη παρέμβαση. Εμείς θα συγχαρούμε τη σημερινή δημοτική αρχή, γιατί πίστεψε στην ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.