Λύση στο πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης των οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, αναζητά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.). Η λύση αυτή, είναι η ανόρυξη γεωτρήσεων στα ορεινά, όπου εντοπίστηκαν σημεία με αυξημένη πιθανότητα ύπαρξης υπόγειων υδάτων.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, οι καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Παναγιώτης Τσούρλος και Γιώργος Βαργεμέζης, παρουσίασαν, παρόντος του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, του αντιδημάρχου αγροτικού τομέα, Θόδωρου Παπαδόπουλου και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολου Χρόνη, τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας, για τον εντοπισμό υπόγειας υδροφορίας στην ορεινή ζώνη της Δ.Ε. Φιλίππων.

Μετά την επεξεργασία των δεδομένων των ηλεκτρομαγνητικών μετρήσεων και των γεω-ηλεκτρικών τομογραφιών, υποδείχτηκαν πέντε περιοχές στο Βουνοχώρι, στους Φιλίππους, στο Κρυονέρι, και στα αντλιοστάσια Κορυφών Ρέμα και Στάνη, στα οποία υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εντοπισμού υδατικών πόρων. Εντός των επόμενων ημερών, θα αρχίσει η διαδικασία έκδοσης αδειών και εξεύρεσης κονδυλίων, για τη διενέργεια δοκιμαστικών γεωτρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.