Σε απάντηση της χθεσινής ανάλυσης της εφημερίδας μας, για τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Νέστου, ο επικεφαλής της, μετά την αποχώρηση του Περικλή Αμπεριάδη, ο Τάσος Σαλαμπάσης μας έστειλε την πιό κάτω δήλωση:

Σε άρθρο σας, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Νέστου, ταυτίζεται τη Δύναμη Πολιτών Νέστου με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Οφείλω ως εκπρόσωπος της αυτοδιοικητικής ομάδας να ξεκαθαρίσω ότι η Δύναμη Πολιτών Νέστου δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δεν «πρόσκεινται» σε αυτόν, όπως λέτε στο άρθρο σας. Είμαστε μία ομάδα ενεργών πολιτών που αποφασίσαμε να έχουμε πολιτική εκπροσώπηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και  δυστυχώς για λόγους που αναφέρθηκαν σε δελτίο τύπου η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφόρησε. Σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούμε το κυβερνών ή κάποιο άλλο κόμμα, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Εξάλλου, προσεκτικότερη δημοσιογραφική από πλευράς σας έρευνα εύκολα θα σας οδηγήσει στο ποιον υποστηρίζει ή έστω δείχνει να συμπαθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εδώ και μήνες μάλιστα, με την παρουσία στελεχών του σε δημοτικό ψηφοδέλτιο, κι είναι θέμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού αυτού κάποια στιγμή να αποκαλύψουν τις πολιτικές ταυτίσεις και συγκλίσεις που τους οδήγησαν σε αυτόν το πολιτικό φλερτ. Η Δύναμη Πολιτών Νέστου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε και τον εκπροσωπεί. Οπότε το να βγαίνουν συμπεράσματα από τη δικιά μας προσπάθεια είτε για να μειωθεί το ένα κόμμα είτε να ενισχυθεί ένα άλλο το θεωρούμε άτοπο. Ο τρόπος, μάλιστα, που λειτουργούν τα κόμματα εξουσίας τόσα χρόνια σε συνδυασμό με τις λογικές «τοπικών παραγοντίσκων» έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της πολιτικής, κάτι το οποίο βιώσαμε και αυτό το 6μηνο στην προσπάθεια μας να καταρτίσουμε ένα σοβαρό κι υπεύθυνο ψηφοδέλτιο. Για αυτό και θα κινηθούμε διαφορετικά, όντας μέσα στην κοινωνία με δράσεις και εκδηλώσεις που έχει ανάγκη. Νομίζω ότι είμαστε σαφείς, όσο κι αν  κάποιοι δυσκολεύονται να διανοηθούν την πολιτική χωρίς πατρονάρισμα ή κομματικές παρωπίδες.

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου

Τάσος Σαλαμπάσης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ k-tipos.gr:

Σεβόμαστε και δεχόμαστε τις θέσεις που διατυπώνει στην επιστολή του ο αγαπητός Τάσος Σαλαμπάσης. Ωστόσο, θέλουμε να παρατηρήσουμε, πως όλες οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις πρώτου βαθμού στην Ελλάδα (πλην ίσως του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής), ακόμη κι όταν έχουν πάρει τη στήριξη κάποιου κόμματος, υποστηρίζουν ότι δεν ταυτίζονται με κανένα κόμμα και ότι είναι ανεξάρτητες, προφανώς με στόχο να προσελκύσουν ψηφοφόρους και από άλλες πολιτικές παρατάξεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, για την απόφαση της «Δύναμης Ενεργών Πολιτών Νέστου», να συνεχίσει την κοινωνική της δράση και δεν εξαντλείται με την αυτοδιοικητική προσπάθεια, την οποία εγκατέλειψε…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.