Η “δυστοκία” στους διαγωνισμούς

0

Ακούγοντας το δήμαρχο Καβάλας να αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με ορισμένους διαγωνισμούς, όπως ο διεθνής διαγωνισμός για τον εξοπλισμό της δημοτικής καπναποθήκης, αναρωτηθήκαμε εάν τον αδικούνε, τελικά, όσοι του ασκούν κριτική για έλλειψη έργου.

Είναι γεγονός, ότι ο Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζει μία «δυστοκία» στους διαγωνισμούς. Πρόχειρα θυμόμαστε, εκτός από τον εξοπλισμό της δημοτικής καπναποθήκης, το διαγωνισμό για την εκμίσθωση του «Διόνυσου», το διαγωνισμό για τα παιχνίδια στην παιδική χαρά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στον οποίο αποκλείστηκαν οι υποψήφιοι σε δύο κατηγορίες.

Το πρόβλημα, πιστεύουμε, δεν είναι μόνο η ερμηνεία των διακηρύξεων των διαγωνισμών, ούτε η οικονομική ύφεση.

Πρωτίστως, η ευθύνη ανήκει στο Δήμο Καβάλας και στη διοίκησή του, γιατί καθυστερεί, σε πολλές περιπτώσεις, να κάνει τους διαγωνισμούς των έργων και έτσι έχουν περάσει τα χρόνια. Γι’ αυτό και η παραγωγή έργου είναι μικρή, έως μηδαμινή.

Δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες του Δήμου για τους αποκλεισμούς υποψηφίων και τις ενστάσεις. Εάν τους δοθεί, από τη διοίκηση, το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τη διαδικασία του διαγωνισμού, θα το πράξουν.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα αρχίσει εγκαίρως η διαδικασία, τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, τα οποία ίσως οφείλονται και στους υποψηφίους προμηθευτές και εργολάβους, θα αντιμετωπιστούν πιο γρήγορα.

Στην περίπτωση της δημοτικής καπναποθήκης, συγκεκριμένα, πόσα χρόνια ακούμε και περιμένουμε να τελειώσει η μουσειολογική μελέτη, για την μεταφορά του μουσείου καπνού και του λαογραφικού μουσείου εκεί;

Συγνώμη, αλλά την μουσειλογική μελέτη για την μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα να είχε αναλάβει κάποιος ειδικός, δεν θα έκανε δύο τετραετίες για να την τελειώσει.

Τα πράγματα είναι απλά. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έχει και δεν είχε ποτέ στις θητείες της σχεδιασμό και προτεραιότητες, αλλά κάνει ότι προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.