Δυναμική ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 στην 33η πανελλήνια αναρριχητική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα Μετέωρα το τριήμερο 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου 2022, με την συμμετοχή 20 μελών του. Οι Καβαλιώτες αναρριχητές είχαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στα βράχια των Μετεώρων αρκετές αναρριχητικές διαδρομές διαφορετικών βαθμών δυσκολίας, ενώ στις διακρίσεις των μελών του συλλόγου προστέθηκε η 3η θέση των Παναγιώτη Λαζαρή και Michiel Panhuysen στον αγώνα Salewa Challenge, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Επίσης, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, μία ομάδα 9 μελών του συλλόγου αναρριχήθηκε στον βράχο της Αγιάς, έναν από τους υψηλότερους βράχους των Μετεώρων. Η συναρπαστική αυτή ανάβαση ακολούθησε το αρχαίο μονοπάτι που χαράχτηκε, εδώ και αιώνες, πάνω στον βράχο από τους μοναχούς και τους κατοίκους της περιοχής και οδηγούσε στο παλιό μοναστήρι των αγίων Αποστόλων. Η διαδρομή, που απαιτούσε την χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού για την ασφάλεια των ορειβατών, κατέληξε στον «Σταυρό της Αγιάς», απ’ όπου οι συμμετέχοντες θαύμασαν την εκπληκτική θέα προς τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα και τον Θεσσαλικό κάμπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.