• Ο Κώστας Μορφίδης και οι συνάδελφοι του βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί να δήλωναν υπέρμαχοι του αναλογικού συστήματος διοδίων στη χώρα, ωστόσο η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, είναι αυτή που απέτρεψε, την ύστατη στιγμή στην κυριολεξία, να κατασκευαστεί ο μετωπικός σταθμός στην Εγνατία οδό στο ύψος της «Άσπρης Άμμου». Ο αντίστοιχος σταθμός στην Ασπροβάλτα κατασκευάστηκε και πιθανόν να τέθηκε σε λειτουργία, ή θα λειτουργήσει. Επίσης, κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται οι πλευρικοί σταθμοί, από μία κυβέρνηση που ολοκληρώνει στο ακέραιο τη μνημονιακή δέσμευση!
  • Είναι η κυβέρνηση που στηρίζεται από το κόμμα, το οποίο πριν έρθει στην εξουσία, είχε «σημαία» την κατάργηση των διοδίων και σύνθημα: «Δεν πληρώνω». Είναι υποκριτικό, επομένως, να λέγεται από τον Κ. Μορφίδη και κάθε στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι αισθάνονται δικαιωμένοι που αναδείχτηκε προσωρινός εργολάβος, για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης με τέσσερα έτη καθυστέρηση.
  • Γιατί, επί τέσσερα έτη, η κυβέρνηση «πολεμούσε» να τελειώσει την κατασκευή όλων των σταθμών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών, για να λειτουργήσουν κανονικά και στη συνέχεια, να μεταβιβάσει την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» σε ιδιώτη. Όποιος ισχυριστεί ότι, οι κυβερνώντες περίμεναν να «βγει» η Ελλάδα από τα μνημόνια, για να εφαρμόσουν το αναλογικό σύστημα χρέωσης διοδίων, είναι ψευδές. Οι πράξεις τους δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.
  • Όπως αναφέρει, επίσης, ο Κ. Μορφίδης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκειται για προσωρινό ανάδοχο. Το έργο, δηλαδή, θα αρχίσει όταν αναδειχτεί οριστικός ανάδοχος, αφού εξεταστούν τυχόν ενστάσεις και υπογραφή η σχετική σύμβαση.
  • Θεωρούμε ότι η σκοπιμότητα της ανακοίνωσης, που είναι καθαρά προεκλογική, δεν θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα υπάρξει πολίτης, ο οποίος θα αλλάξει άποψη για την κυβέρνηση, εάν αυτή είναι αρνητική, επειδή αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας.
  • Θα προτιμούσαμε, ακόμα, ο Κ. Μορφίδης να στείλει δελτίο Τύπου, στο οποίο να αναφέρει ότι δικαιώθηκε η σθεναρή και ενωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, κατά του μετωπικού σταθμού στην «Άσπρη Άμμο» και όχι εκείνος προσωπικά, που είπε πως δεν θα υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση. Οι περισσότεροι σταθμοί, άλλωστε, κατασκευάστηκαν και όπως ο ίδιος σημειώνει: «η Καβάλα δεν θα προλάβει να βιώσει, τουλάχιστον επί μακρόν, τον τεράστιο φόρτο που θα της προκαλούσε η κατασκευή καινούργιων διοδίων».
  • Γιατί, φίλτατε υποψήφιε βουλευτή, έπρεπε να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή καινούργιων σταθμών διοδίων, ενώ μπορούσε να αναδειχτεί ανάδοχος του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος χρέωσης πριν από τέσσερα, ή τρία, έτη; Ποιος θα λογοδοτήσει για τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ενώ θα εφαρμοστεί ένα άλλο σύστημα χρέωσης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.