Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι σοβαρή ευθύνη

0

Υπάρχουν κάποια παιδιά, που απορούμε για την ανατροφή που τους δίνουν οι γονείς τους. Γιατί, οτιδήποτε «στραβό» στον χαρακτήρα ενός παιδιού, οφείλεται κυρίως, για να μην πούμε αποκλειστικά, στη συμπεριφορά των γονιών.

Επί τρεις μήνες, το καλοκαίρι, ο περιβάλλων χώρος του 5ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, ήταν καθαρός σε γενικές γραμμές.

Από την ημέρα που επαναλειτούργησε το σχολείο, βρίσκουμε σε καθημερινή βάση διάφορα απορρίμματα γύρω από το σχολείο.

Κάποιοι μαθητές και κάποιες μαθήτριες, τρώνε τα σνακ, πίνουν το νερό τους και μετά ρίχνουν τις συσκευασίες στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο.

Κάποια άλλα παιδιά, επίσης, έχουν την «συνήθεια» να ταΐζουν τις γάτες της γειτονιάς.

Η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι άσχημη. Κι επειδή στον Δήμο Καβάλας υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, αναγκαζόμαστε να μαζεύουμε τα απορρίμματα και να ρίχνουμε στους κάδους που υπάρχουν έξω από το σχολείο!

Πληροφορηθήκαμε ότι ο γυμναστής του σχολείου έκανε, μία ημέρα, παρατήρηση σε ένα από τα παιδιά, το οποίο πέταξε ένα σάντουιτς στον δρόμο και χτύπησε τον γυμναστή στο κεφάλι!

Όσες φορές είπε στον μαθητή να μαζέψει το σάντουιτς, εκείνος αρνήθηκε πεισματικά. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, πήγε στο σχολείο ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, για να ζητήσει εξήγηση από τον γυμναστή που «τόλμησε» να μιλήσει αυστηρά στο παιδί!

Δυστυχώς, στην κοινωνία μας υπάρχουν πολλές και σοβαρές στρεβλώσεις. Και υπεύθυνοι γι’ αυτές είμαστε όλοι οι πολίτες.

Και αυτοί που έχουν την νοοτροπία του γονέα που προαναφέραμε, αλλά και οι υπόλοιποι που σιωπούν και ανέχονται την αυθαιρεσία των «έξυπνων» συμπολιτών.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην κοινωνία, εάν δεν αλλάξουμε εμείς ως άτομα. Όσο θα συμπεριφέρονται κάποιοι ως «καουμπόιδες», τόσο θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.

Απευθυνόμαστε προς τους γονείς και τους καλούμε να γίνουν πιο συνετοί και αυστηροί, αν χρειαστεί, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, γιατί θα είναι οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.