Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο έργο “Making Spend Matter” (αξιοποιώντας τη δύναμη των δημόσιων δαπανών) του προγράμματος URBACT III, μαζί με τους Δήμους του Preston (Ηνωμένο Βασίλειο), επικεφαλής εταίρος, τη Vila Nova de Famalicao (Πορτογαλία), την Bistrita (Ρουμανία), το Koszalin (Πολωνία), την Pamplona (Ισπανία) και το Schaerbeek (Βέλγιο). Σκοπός του έργου είναι, να αναδείξει τις δυνατότητες των Δήμων, να επιλέγουν τοπικούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, όπου αυτό είναι δυνατό και με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία.

Πρόκειται για ένα από τα 25 δίκτυα μεταφοράς καλών πρακτικών που εγκρίθηκαν το 2019 και αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας μιας αναγνωρισμένης καλής πρακτικής του Δήμου Πρέστον, όπου «κεντρικά ιδρύματα» (anchor institutions) της περιοχής αξιοποιούν το εργαλείο της ανάλυσης των δαπανών, με σκοπό τον αναπροσανατολισμό τους σε τοπικούς προμηθευτές επ’ ωφέλεια της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, φιλοξενείται στην Καβάλα, στις 20 Φεβρουαρίου 2020, η διμερής διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου. Η συντονιστικού χαρακτήρα συνάντηση διοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας, με έξοδα που καλύπτονται από το πρόγραμμα και οι εργασίες θα γίνουν στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος και θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου έως τώρα. Μέρος της συνάντησης θα αφιερωθεί στον τρόπο με το οποίο, οι Δήμοι κατορθώνουν να εμπλέξουν επιτυχώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον σχεδιασμό των διαγωνιστικών διαδικασιών που τους αφορούν. Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, που συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο υλοποίησης της έρευνας και αποτελούν βασικό φορέα προτάσεων, για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάθεσης και προμηθειών που ακολουθεί ο Δήμος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.