Η «Δημωφέλεια» εκπροσωπεί την Καβάλα στο φεστιβάλ «Ιστορίες πόλεων»

0

Το Goethe-Institut Thessaloniki, σε συνεργασία με την ArtBOX Creative Arts Management και την ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, διοργανώνουν δωρεάν εργαστήριο για κατοίκους πόλεων της βορείου Ελλάδας. Για την Καβάλα συμμετέχει ως φορέας η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και υλοποιείται διαδικτυακά. Εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, το εργαστήριο καθοδηγεί τους συμμετέχοντες στη δημιουργία έργων που θα παρουσιαστούν σε ένα τελικό φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2021, σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις, καθώς και στο διαδίκτυο (ανάλογα με τις συνθήκες). Το Tale of X Cities τόσο μέσα από το εργαστήριο, όσο και μέσα από το τελικό φεστιβάλ, φέρνει σε επαφή συμμετέχοντες και φορείς, δημιουργώντας ένα δίκτυο κοινοτήτων και φορέων των πόλεων της βορείου Ελλάδας.

Λεπτομέρειες συμμετοχής

Ημερομηνίες εργαστηρίου: 3 Μαρτίου-19 Μαΐου 2021

Ημερομηνίες φεστιβάλ: Ιούλιος 2021

Ημέρες και ώρες συναντήσεων εργαστηρίου: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30 (εκτός Μεγάλης Τετάρτης)

Το εργαστήριο υλοποιείται μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση της εφαρμογής.

Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για την παραγωγή των έργων.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Τρόπος υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2021, συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://www.commonlab.info/how-to-participationform.html.

Ο πρώτος κύκλος του εργαστηρίου θα υλοποιηθεί μεταξύ 3/03-19/05/2021.

Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, θα γίνει επιλογή με δυνατότητα συμμετοχής σε επόμενο κύκλο του εργαστηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: ArtBOX, hello@artbox.gr, www.commonlab.info.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.