Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της «Δημοτικής Θασιακής Κίνησης-Πάμε μαζί», αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη Θεοδωρίδη και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης, Βασίλη Βασιλειάδη, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Τους έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο, για τις άμεσες ενέργειες που γίνονται από τον στρατό και τον Δήμο, για να μπορέσει η Θάσος να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς μετά την καταστροφική πλημμύρα. Ακόμα, τους πληροφόρησε ότι άρχισε η υποβολή αιτήσεων στον Δήμο, για την οικονομική ενίσχυση των δημοτών που πλημμύρισαν οι κατοικίες τους και ότι σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις. Επίσης, κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. αναμένεται στη Θάσο στα τέλη της εβδομάδας, για την καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν ελαιοκτήματα.

Η «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί» ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου, την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων. Επιπλέον, έκανε σαφές ότι πρέπει να υλοποιηθούν, το συντομότερο, τα αντιπλημμυρικά έργα που καθυστερούν τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016, να γίνει καθαρισμός όλων των ρεμάτων, οριοθέτηση και διευθέτησή τους, καθώς και να κατασκευαστούν μικρά φράγματα, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδραυλικής λειτουργίας των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των παρακείμενων περιοχών. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, μαζί με άλλα μέλη της παράταξης, επισκέφτηκαν την Ποταμιά, τον Ποτό και τα Λιμενάρια, όπου επιβεβαίωσαν την μεγάλη έκταση της καταστροφής».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.