• Η δήλωση του αντιδημάρχου πολιτισμού και δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολου Μουμτσάκη, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα δίκυκλα, τα οποία καταλαμβάνουν χώρο στις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης των αυτοκινήτων, είναι ενδεικτική της έλλειψης σοβαρότητας στην προσέγγιση ενός συνεχιζόμενου προβλήματος για την πόλη και των ημίμετρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του.
  • Η αντιμετώπιση των δικύκλων και των δικυκλιστών από τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας ήταν και εξακολουθεί να είναι αδιάφορη έως εχθρική! Ο Απ. Μουμτσάκης είπε ότι οι χώροι στάθμευσης για τις μοτοσυκλέτες δεν επαρκούν και ότι βρέθηκαν νέοι που θα αξιοποιηθούν σύντομα. Δεν έχουν αντιληφθεί στη δημοτική Αρχή, ότι η χρήση μοτοσυκλέτας μειώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και δίνει λύση στο ζήτημα της στάθμευσης. Αντί, λοιπόν, να ενθαρρύνει την μετακίνηση με τις μοτοσυκλέτες, βάζει περιορισμό στη στάθμευση και αναγκάζει τους οδηγούς να καταλαμβάνουν χώρους στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των αυτοκινήτων, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και όπου αλλού υπάρχει κενή θέση!
  • Αυτό που πρέπει να κάνει η δημοτική Αρχή, είναι να ορίσει τις θέσεις για τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων και στη συνέχεια για τα φορτηγά που εφοδιάζουν τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Να επιτρέπεται η στάθμευση των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων μόνο στους οργανωμένους χώρους και οι υπόλοιποι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης να διατεθούν για τις μοτοσυκλέτες και τα ποδήλατα, χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Στόχος είναι, να ενθαρρυνθεί η χρήση των μοτοσυκλετών κυρίως τους μήνες που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, για να αδειάσει το κέντρο της Καβάλας από τα περιττά αυτοκίνητα. Αν γίνει αυτή η σοβαρή προσπάθεια, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.
  • Όσον αφορά την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αναμενόμενη πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), πιθανότατα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, έχουμε να σχολιάσουμε το εξής. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα, η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας σε δύο γεωγραφικούς ομίλους, βόρειο και νότιο, με πρόσχημα την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σωματεία.
  • Θεωρούμε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των σωματείων στη Super League, να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, να διατηρηθεί η Super League 2 στην οποία θα υπάρχει εκπροσώπηση απ’ όλη την επικράτεια, να διατηρηθεί η ενιαία Football League, ως μία μεταβατική κατηγορία από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό και μόνο το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας να διεξάγεται σε γεωγραφικούς ομίλους. Οι κατηγορίες, Super League, Super League 2, Football League, να έχουν σταθερό αριθμό ομάδων (16 έως 20) και η πολιτεία, μέσω της Ε.Π.Ο., να συμβάλλει στη μείωση των εξόδων των σωματείων. Είτε αναλαμβάνοντας τη δαπάνη για τη διαιτησία, είτε ελαφρύνοντας τη φορολογία των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), είτε κλείνοντας μία κεντρική συμφωνία για την τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών, με ορίζοντα τριετίας και μοιράζοντας τα χρήματα αναλογικά στα σωματεία. Ο διαχωρισμός των ομάδων σε γεωγραφικούς ομίλους, χωρίς να υπάρχουν υποστηρικτικά μέτρα, η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ με άδειες κερκίδες στα γήπεδα, είναι μοντέλα που δοκιμάστηκαν στην πράξη, απέτυχαν και θεωρούνται αναχρονιστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.