• Διανύουμε τον 5ο μήνα διοίκησης του Δήμου Καβάλας από τον Θόδωρο Μουριάδη και τους συνεργάτες του και το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα γίνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Καβάλας θα ενισχύσει τη διοργάνωση του Kavala Air Sea Show με το χρηματικό ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Όχι γιατί δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα, αλλά γιατί δεν επιθυμεί να το κάνει η δημοτική Αρχή.
  • Η ανακοίνωση για τις περικοπές δαπανών θορύβησε τους δημότες, που ανησυχούν για ορισμένες διοργανώσεις που είναι θεσμός, όπως τα πρωταθλήματα minibasket και ποδοσφαίρου 6Χ6 δημοτικών σχολείων. Την ανησυχία αυτή μετέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Κελαϊδάκης. Να σημειωθεί ότι, η επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας προς τη «Δημωφέλεια», που διοργανώνει τα παραπάνω πρωταθλήματα, για το έτος 2020, είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε ποιες δαπάνες της «Δημωφέλεια» θα καλυφθούν με τα χρήματα που θα πάρει από τον Δήμο.
  • Ευχόμαστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η «Δημωφέλεια» κι ας μη δίνονται μετάλλια, κύπελλα και διπλώματα στους συμμετέχοντες, όπως φέρεται να είπε ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Εάν είναι σπατάλη η αγορά των μεταλλίων και των κυπέλλων που δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες των ομάδων, που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα minibasket και ποδοσφαίρου 6Χ6 δημοτικών σχολείων, τότε να σταματήσει η δαπάνη αυτή. Εκτός κι αν εννοεί άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι κολυμβητικοί αγώνες, τα «Δαβιτζόγλεια», τα πανελλήνια πρωταθλήματα κλασικού αθλητισμού μικρών ηλικιών, ο νυχτερινός ημι-μαραθώνιος (Kavala Night City Run) κ.λπ.
  • Αλλά και στον τομέα του αθλητισμού δεν υπάρχει ξεκάθαρο όραμα. Συγκεκριμένα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν φάνηκε στο τεχνικό πρόγραμμα, που ψηφίστηκε πρόσφατα, η «πινελιά» της δημοτικής Αρχής. Πέρα από την επισκευή της στέγης του δημοτικού κολυμβητηρίου, δεν διαβάσαμε, ούτε ακούσαμε, κάποιο νέο έργο. Για τη δημιουργία ενός προπονητηρίου, για τους αθλητές των αγωνισμάτων των ρίψεων στο στίβο. Για την αξιοποίηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας. Για την κατασκευή ενός καινούργιου χώρου άθλησης στην πόλη, ή στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.
  • Ευελπιστούμε πως το όραμα της δημοτικής Αρχής, θα γίνει ορατό τους επόμενους μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να βάλει ένα «λιθαράκι» κάθε έτος, γιατί τα προβλήματα σωρεύονται, οι ανάγκες αυξάνονται και ο συναγωνισμός μεγαλώνει. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, δεν ζήτησαν πίστωση χρόνου. Δήλωναν γνώστες των προβλημάτων και έτοιμοι να δώσουν λύσεις από την αρχή της θητείας τους. Μάλλον τους έλλειπε το σχέδιο, για να κάνουν πράξη αυτά που υποσχέθηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επίσης, αυτά που θέλουν να κάνουν, δεν έχουν τη θετική ανταπόκριση από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και την τοπική κοινωνία. Στο χέρι τους είναι, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος,οι μειώσεις που γίνονται σε δραστηριότητες του δήμου,τουλάχιστον να είναι προς όφελος των πολιτών και να δούμε καμμιά μείωση στα δημοτικά τέλη,επίσης να υπάρχει διαφάνεια και να ενημερώνει ο δήμος τους πολίτες που πάνε τα χρήματα των καβαλιωτων.

  2. Περισσότερες εκδηλώσεις και να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού το air swow,να βοηθήσει ο δήμος όχι μόνο χρηματικά αλλά και με άλλους τρόπους.Θα ήθελα για πολλοστή φορά να πω τι γίνεται με τη περιμετρική,τη γέφυρα του νοσοκομείου,το οδόστρωμα μπροστά από το εθνικό στάδιο,τι προτίθεται να κάνει ο δήμος φέτος το καλοκαίρι με το καρά ορμαν με το Διόνυσο τις καπναποθηκες το κυκλοφοριακό .Ας εχουμε κάποια ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα και να υπενθυμίσω ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό να πω χαριτολογώντας ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.