Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», αναφορικά με τις επιφυλάξεις που εκφράζει για την επανατοποθέτηση του αγάλματος του αγνώστου στρατιώτη των Βαλκανικών πολέμων στην πλατεία Κονσουλίδη. Του θυμίζουμε, ότι ο ίδιος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Μαΐου 2016, στο θέμα: «Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλας έτους 2016», όπου περιλαμβάνονταν το παραπάνω θέμα, είχε δηλώσει: «εφόσον μπαίνει θέμα τοποθέτησης είμαστε αρνητικοί με την τοποθέτηση του αγάλματος στην πλατεία Κονσουλίδη, εμείς προτείνουμε τον χώρο της δημοτικής καπναποθήκης». Άρα, συμφωνεί με την απόφαση της δημοτικής αρχής να αποκαταστήσει το άγαλμα που βεβήλωσαν τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή εξετάζει όλες τις προτάσεις για το χώρο επανατοποθέτησης του αγάλματος, επιτυγχάνοντας την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του και στοχεύοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη διατήρηση της εθνικής μνήμης.
Όσο δε για το θέμα που θίγει περί συντήρησης του αγάλματος, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, πρέπει να του κάνουμε γνωστό, ότι αυτή ανατέθηκε στον συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, κ. Παναγιώτη Τζενετάκη, ο οποίος μέσα από πλήρη τεχνική έκθεση και μελέτη που υπέβαλε στο Δήμο Καβάλας, τον Ιούλιο του 2015, εξηγεί όλα τα στάδια συντήρησης και αποκατάστασης του αγάλματος.
Τέλος, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον πρώην δήμαρχο, ότι ο Δήμος Καβάλας θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε να μη φτάσουμε οκτώ χρόνια μετά να αναζητούμε, ακόμα, τις αποφάσεις εκείνες των δημοτικών συμβουλίων, με τις οποίες ο ίδιος έδωσε ονόματα σε κτίρια και αίθουσες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.