Η δημοτική αγορά Καβάλας είναι “ακατέργαστο διαμάντι”

0

Από την εποχή που ήταν πρόεδρος στη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια» ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, ακούμε για την ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς Καβάλας.

Η δημοτική αγορά είναι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τη «Δημωφέλεια» και συγχρόνως αξιόλογη πηγή εσόδων. Ωστόσο, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν κατάφερε να την αναβαθμίσει και να την εκσυγχρονίσει, ώστε να έχει περισσότερα έσοδα.

Εάν το ακίνητο αυτό ήταν ιδιωτικό, θα γινόταν ένα πρώτης τάξεως εμπορικό κέντρο, με μεγάλη επισκεψιμότητα καθημερινά. Νομίζουμε ότι η διοίκηση της «Δημωφέλεια» πρέπει να «επενδύσει» στη δημοτική αγορά. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να λειτουργήσει, ως ένα βαθμό, ως ιδιώτης επιχειρηματίας.

Δεν εννοούμε, βεβαίως, να αυξήσει τα ενοίκια των καταστημάτων. Αυτή η πολιτική δεν συμβάλλει να γίνει «πόλος έλξης» η δημοτική αγορά. Ο στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση ενοικιαστών και η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η δημοτική αγορά είναι ένα «ακα-τέργαστο διαμάντι», που πρέπει να αξιοποιηθεί όπως της αρμόζει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα έσοδα του Δήμου Καβάλας είναι περιορισμένα.

Η επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης γυαλιού στο κέντρο της Καβάλας, δείχνει την μεγάλη διάθεση των δημοτών να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όταν η διοίκηση του Δήμου δείξει ζήλο, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και οι δημότες. Να γιατί πιστεύουμε ότι οι Δήμοι πρέπει να αποτελούν το «καλό παράδειγμα» και να παρακινούν τους δημότες να τους «μιμηθούν».

Είμαστε βέβαιοι, ότι στα επόμενα χρόνια οι διοικούντες θα εκπλαγούν πολύ ευχάριστα από την ολοένα και αυξανόμενη ανταπόκριση των πολιτών στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρονται για υγειονομική ταφή.

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και η ταφή των απορριμμάτων είναι ξεπερασμένη μέθοδος. Τα βήματα για την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και αλλαγής της νοοτροπίας, πρέπει να γίνουν ταχύτερα.

Η εξοικονόμηση πόρων από το απαρχαιωμένο αυτό σύστημα είναι επιτακτική ανάγκη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν άλλες ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν με τα χρήματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.