Μετά την παράσταση «Ζιλ και η Νύχτα», τη «σκυτάλη» στο πρόγραμμα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας θα πάρει το έργο με τίτλο: «Αρίστος», που βασίζεται στην πραγματική ιστορία μιας προσωπικότητας που «σημάδεψε» μία εποχή. Του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «δράκου του Σέιχ Σου», ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 δικάστηκε και καταδικάστηκε, από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε τετράκις σε θάνατο για τους βιασμούς γυναικών. Η εκτέλεση της ποινής έγινε στον «τόπο του εγκλήματος», το δάσος του «Σέιχ Σου» της Θεσσαλονίκης.

Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε ο Θωμάς Κοροβίνης, με τίτλο: «Ο γύρος του θανάτου», διασκεύασε η Θεοδώρα Καπράλου, σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παπαγεωργίου και παίζουν οι ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Χριστοδούλου.

Μεταφέρει τους θεατές στη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1960 και περιγράφοντας τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν «φωτίζει» το περιβάλλον που έζησε ο περίφημος «δράκος του Σέιχ Σου» και οδήγησε στη θανατική καταδίκη του. «Είναι ένα προκλητικό θέμα για το κοινό, ωστόσο είναι εξίσου ενδιαφέρον, κατά την άποψη μου, να παρακολουθήσουν οι θεατές τη συνεργασία μεταξύ των ηθοποιών που ανήκουν σε δύο διαφορετικές γενιές του θεάτρου», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Σ’ αυτή παραβρέθηκαν: η Φιλαρέτη Κομνηνού και οι μαθητές της στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Χριστοδούλου.

«Η συνάντηση με τη νεότερη γενιά των ηθοποιών είναι ερεθιστική, όσον αφορά την υποκριτική τέχνη. Αισθάνομαι όμορφα που συνεργάζομαι με δύο παλιούς μαθητές μου στη δραματική σχολή και βεβαίως με τον γιο μου, Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση. Αυτό που παρουσιάζουμε έχει τη «φρεσκάδα» της νεότερης γενιάς. Είναι ένα θέατρο καταγγελτικό», είπε η Φ. Κομνηνού.

Οι «μαθητές», Μ. Οικονόμου και Γ. Χριστοδούλου, σχολίασαν ότι η παράσταση είναι μία συναισθηματική εμπειρία για τους ίδιους και συγχρόνως μία έκπληξη για το κοινό. «Οι θεατές δεν θα δούνε αυτό που περιμένουν να δούνε. Εμείς εκθέτουμε τα στοιχεία και αφήνουμε τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του», ανέφερε ο Γ. Χριστοδούλου.

Το καλωσόρισμα στους ηθοποιούς και στους υπόλοιπους συντελεστές του έργου έκανε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ενώ ενημέρωσε, ακόμα, για τις ημέρες και ώρες των τριών παραστάσεων. Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 9 το βράδυ, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Τιμές εισιτηρίου: 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.