• Δεν θυμόμαστε άλλη περίπτωση, στην οποία η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», να εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του Δήμου, ή της δημάρχου Καβάλας. Το έπραξε τώρα, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Με προφανή σκοπό. Όχι για να καταδικάσει την υποτιθέμενη απαξιωτική δήλωση, για τις γυναίκες που απευθύνθηκαν στον Δήμο Καβάλας, προκειμένου να βρούνε μία θέση εργασίας, αλλά για να πλήξει το πολιτικό προφίλ της δημάρχου.
  • Όσοι και όσες, όμως, γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο, Δήμητρα Τσανάκα, τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, το ήθος και το ύφος, δεν θα πιστέψουν σε καμία περίπτωση, ότι αναφέρθηκε απαξιωτικά σε άλλους συνανθρώπους και συγκεκριμένα σε γυναίκες. Δεν θα πιστέψουν, σε καμία περίπτωση, ότι διακατέχεται από φυλετικές και άλλες προκαταλήψεις. Άλλωστε, η κοινωνία της Καβάλας είναι μικρή και οι περισσότεροι «γνωριζόμαστε» μεταξύ μας.
  • Τι συνέβη και η δήμαρχος μπήκε (πάλι) στο στόχαστρο της κριτικής των πολιτικών αντιπάλων της. Δεν ακούσαμε τι ακριβώς είπε στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, αλλά είναι εμφανές, από αυτά που διαβάσαμε στα δελτία Τύπου που εκδόθηκαν, ότι, για μία ακόμα φορά, γίνεται προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων που έκανε και του νοήματος τους.
  • Είναι αδιανόητο μία δήμαρχος, γυναίκα, μητέρα, γιαγιά και εργαζόμενη επί σειρά πολλών ετών σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επάγγελμα και δύσκολο περιβάλλον, να μιλήσει εσκεμμένα με προσβλητικό τρόπο κατά των άλλων γυναικών. Πολλές φορές, η δήμαρχος Καβάλας δέχτηκε τα αιτήματα συμπολιτών, μεμονωμένων και ομάδων, στα οποία «έσκυψε» με κατανόηση και αλληλεγγύη. Κι όπου μπόρεσε, έδωσε λύσεις.
  • Μεταξύ των συμπολιτών αυτών, ήταν και απελπισμένες γυναίκες, άνεργες, χωρίς στήριξη και με παιδιά, οι οποίες κατέφυγαν για βοήθεια στη γυναίκα δήμαρχο του Δήμου. Λέγοντας η Δ. Τσανάκα, ότι προσφέροντας εργασία, ή άλλη λύση, στις γυναίκες αυτές, τις γλύτωσε από την εκπόρνευση (σ.σ. με βάση αυτά που διαβάσαμε στα δελτία Τύπου επαναλαμβάνουμε), θέλησε, προφανώς, να τονίσει την απελπισία των γυναικών. Σαφώς και δεν εννοούσε ότι, οι συμπολίττισες θα εκπορνεύονταν αν ο Δήμος Καβάλας δεν τις βοηθούσε.
  • Δεν δεχόμαστε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύ περισσότερο τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», είναι πιο ευαίσθητοι, από τη δήμαρχο Καβάλας, στα ζητήματα που αφορούν το γυναικείο φύλο. Γνωρίζουμε τον γραμματέα της Ν.Ε. του «Κινήματος Αλλαγής», Ιορδάνη Χοροζίδη, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα μετριόφρων, σοβαρός, αξιοπρεπής και ήπιος άνθρωπος και είμαστε βέβαιοι πως δεν εξέδωσε αυτός την ανακοίνωση.
  • Επίσης, είμαστε βέβαιοι ότι, η δήμαρχος Καβάλας είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε επίθεση, ακόμα και για τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση», όπως λένε στους πυγμαχικούς αγώνες και θα τα διαχειριστεί κατάλληλα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος τής συνέστησε ψυχραιμία, ωστόσο εκείνοι που δείχνουν να την έχουν απολέσει, είναι οι αντίπαλοι της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.