Περισσότερο από δυο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που πραγματοποίησαν οι τρεις βουλευτές την Τετάρτη, του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάκης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ύστερα από δική της πρόσκληση. Τους βουλευτές ενημέρωση αναλυτικά η Δήμαρχος, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, προκειμένου να έχουν σωστή εικόνα των ζητημάτων και να μην παραπλανούνται από όσους από άγνοια, τους παραπληροφορούν. Τους έδωσε από ένα αντίγραφο της αναπτυξιακής ατζέντας την οποία είχε παραδώσει και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν επισκέφτηκε την Καβάλα ατζέντα όπου αναφέρονται αναλυτικά, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Καβάλας.

Επίσης τους παρέδωσε και από ένα αντίγραφο της προγραμματικής σύμβασης που κατάρτησαν ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Αγελαράκης και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πανάγος, και αφορά το παλιό Νοσοκομείο. Η προγραμματική αυτή σύμβαση, είπε η Δήμαρχος, δεν υπογράφηκε, επειδή το Υπουργείο είχε να ασχοληθεί με την αξιολόγηση, η οποία, όπως είπε εκπρόσωπός του, θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα όπως είναι η Περιμετρική, ο οδικός άξονας Ε61, η σιδηροδρομική σύνδεση, το Τελωνείο και πολλά άλλα. Για τα υπό παραχώρηση κτίρια η Δήμαρχος έδωσε στους βουλευτές και έναν οδηγό, με το ιστορικό κάθε κτιρίου ή χώρου που ζητείται η παραχώρησή του, σε ποιόν ανήκει και κάθε άλλο απαραίτητο στοιχείο.

Τους είπε, πως η ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων δεν απαιτεί οποιαδήποτε δαπάνη από το κράτος, αλλά αρκεί αντίστοιχη πολιτική απόφαση για την αξιοποίησή τους από το Δήμο. Τους δήλωσε, ότι η ίδια ως Δήμαρχος δεν κάνει πολιτική και πως δεν ποτέ δεν είχε πρόβλημα να επαινέσει όσους πραγματικά βοηθούν τον Δήμο Καβάλας, όπως έκανε με τον κ. Φάμελο. Και θα τους επαινέσει δημόσια, αν διαπιστώσει ότι πραγματικά βοηθούν να λυθούν ζητήματα του Δήμου. Οι βουλευτές, έδειξαν διάθεση συνεργασίας στην εξέλιξη της συζήτησης, πράγμα που μένει να αποδειχθεί στην πράξη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.