Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκαν καταχρηστικές οι απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, προκάλεσε ικανοποίηση στη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η οποία δικαιώνει τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Η απόφαση κρίνει άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις, οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος των εργαζομένων και διατάσσει, για τον καθένα ξεχωριστά, την καταβολή μισθών υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, είναι η αρχή του τέλους της ασυδοσίας της διοίκησης της εταιρείας Β.Φ.Λ. και αποτελεί τη μία εκ των τριών αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων.

Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα αποτελέσματα ενός δίκαιου και συντονισμένου αγώνα, στον οποίο η Γ.Σ.Ε.Ε. θα συνεχίσει να υποστηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά και να συμβάλει με κάθε τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.