Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Καβάλας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.), όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, με ορατό, πλέον, τον κίνδυνο κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργεί στα δημόσια νοσοκομεία το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αισθάνεται την ανάγκη να κρούσει, για μία ακόμα φορά, τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και να επαναδιατυπώσει, για πολλοστή φορά, τις προτάσεις τoυ, ελπίζοντας, αυτή τη φορά, να εισακουστεί.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, ακόμα, τα εξής: «Στο 8μηνο που μεσολάβησε από την έναρξη της πανδημίας, η προετοιμασία που υπήρξε εν όψει του δεύτερου κύματος, από πλευράς Υπουργείου Υγείας, ήταν ανεπαρκέστατη. Δεν έγινε καμία προσπάθεια να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το επικουρικό προσωπικό αφέθηκε στην αβεβαιότητα κάποιας ανανέωσης της θητείας του για 6 μήνες, ή ένα χρόνο, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, οι επικουρικοί γιατροί των οποίων η σύμβαση παρατάθηκε για ένα χρόνο μόλις, εφημερεύουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο. Οι όποιες προσλήψεις, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφορούν προκήρυξη του 2019. Επίσης, καμία ενέργεια δεν έγινε για να εξασφαλιστεί επάρκεια προστατευτικών υλικών και μέσων, με αποτέλεσμα το προσωπικό, πλέον, να αγωνίζεται απόλυτα εκτεθειμένο στον κίνδυνο της μόλυνσης από COVID-19. Η δε οργάνωση διαμόρφωσης χώρων, κατανομής προσωπικού, δημιουργίας κλινών Μ.Ε.Θ. και κλινών COVID-19 είναι στα επίπεδα του Μαρτίου, το 8μηνο που μεσολάβησε πέρασε τελείως ανεκμετάλλευτο, ενώ και όταν διαμορφώνονται χώροι και ανοίγουν νέες κλίνες, δυστυχώς δεν υπάρχει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να τους λειτουργήσει.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. έχει προτείνει και το επαναλαμβάνει, έστω και τώρα, πως είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, διάθεση περισσότερων κονδυλίων για τη στήριξη του Ε.Σ.Υ. με υλικά και μέσα. Απευθυνόμενοι στους πολίτες του Νομού Καβάλας, οφείλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι, αν και εργαζόμαστε σ’ ένα νοσοκομείο με πολλά από τα παραπάνω προβλήματα, κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τους εξυπηρετήσουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο καιρό χρειαστεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.