Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο «Καλογερικό» στην Θάσο εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στον Λιμένα Θάσου και της ιστορικής κληρονομιάς». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Έδρα Θάσου της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και αφορούσε στην παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών των φοιτητών του Master 2 Architecture Archeologie του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Οι μελέτες αφορούν στην δημιουργία τριών (3) σεναρίων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στον Λιμένα Θάσου και την σύνδεσή του με τον οικισμό.

Στην παρουσίαση, πέραν των φοιτητών, των καθηγητών και εκπροσώπων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, παρευρέθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη και ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαίρω την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την Έδρα της στην Θάσο, για την πρωτοβουλία και για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας απέναντι στο μέλλον του τόπου μας, μέσω όμως μιας λογικής διαχείρισης, αλλά και μιας ουσιαστικής προστασίας. Η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας πρέπει να αναδειχθεί, να συνδεθεί αρμονικά με τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας και των οικισμών και να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά και με αγαστή συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.