-Η διοίκηση του «Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας» έστειλε εξώδικη δήλωση και καλεί τους επιχειρηματίες που μίσθωσαν οικόπεδα στο βιοτεχνικό πάρκο, να πληρώσουν τα μισθώματα που οφείλουν. Αλλιώς, το διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε., θα κάνει καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης και θα διεκδικήσει, με κάθε νόμιμο τρόπο, τα οφειλόμενα.

-Πριν στείλει τα εξώδικα, άραγε, το διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε. επικοινώνησε με τους επιχειρηματίες, για να τους ρωτήσει εάν θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους και γιατί τόσα χρόνια, δεν έστησαν τις επιχειρήσεις τους στο βιοτεχνικό πάρκο;

-Είναι φρόνιμο να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης και να προσφύγει δικαστικά, για να εισπράξει τα οφειλόμενα μισθώματα; Εγώ στη θέση του προέδρου της ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε., θα προσπαθούσα να βοηθήσω τους επιχειρηματίες να «στήσουν» τις επιχειρήσεις τους και να αρχίσουν να λειτουργούν στο βιοτεχνικό πάρκο.

-Έτσι, το «πάρκο» θα αποκτούσε, επιτέλους, «ζωή» και οι επιχειρηματίες θα αποπλήρωναν, μέσω ενός φιλικού διακανονισμού, τις οφειλές τους προς την διαχειρίστρια εταιρεία του βιοτεχνικού πάρκου.

-Ακόμα κι αν το δικαστήριο επικυρώσει την είσπραξη των οφειλών, ξέρουν οι διοικούντες την ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε. πόσοι οφειλέτες επιχειρηματίες μπορούν να πληρώσουν και πόσα χρήματα θα καταφέρουν να εισπράξουν; Κι αυτά (τα χρήματα) που θα εισπράξουν, θα τα διαθέσουν για να βελτιώσουν τις υποδομές του βιοτεχνικού πάρκου, ή για την αποπληρωμή του τραπεζικού δανείου της εταιρείας;

-Αν η ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε. έχει ανάγκη από «ρευστό», να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων και να καλυφθεί η ανάγκη με άλλο τρόπο, π.χ. με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Από κει και πέρα, να γίνουν επαφές με τους επιχειρηματίες, για να ξεκαθαρίσει πόσοι θέλουν να εγκατασταθούν στο βιοτεχνικό πάρκο και να διακανονίσουν τις οφειλές τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.