Η αστική γραμμή που συνδέει 4 ακτές της Καβάλας!

0

-Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, άρχισε το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών που συνδέει τα δύο άκρα της Καβάλας, το ανατολικό (δημοτικό κοιμητήριο) με το δυτικό (ακτή Μπάτης). Το λεωφορείο θα ξεκινάει από το δημοτικό κοιμητήριο, θα συνεχίζει στις οδούς Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Σαππαίων, Φαβιέρου, Θ. Κολοκοτρώνη, Κουντουριώτη, Ερυθρού Σταυρού, μητροπολίτη Χρυσοστόμου, Τενέδου και θα καταλήγει στην ακτή Μπάτης. Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 10:50 το πρωί και τα επόμενα ανά μία ώρα έως και τις 17:50.

-Θεωρώ ότι είναι μία θετική κίνηση από την διοίκηση του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, την οποία πρέπει να στηρίξει και να προβάλλει, ώστε το επιβατικό κοινό να την καθιερώσει. Χρειαζόταν μία γραμμή της αστικής συγκοινωνίας, που θα «διασχίζει» όλο τον αστικό ιστό, από την ανατολική μέχρι την δυτική πλευρά (και αντιστρόφως). Συγχρόνως, η γραμμή αυτή θα συνδέσει τις ακτές που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού (Περιγιάλι, Ραψάνη, Καλαμίτσα, Μπάτης), οι οποίες προσελκύουν κόσμο κάθε καλοκαίρι. Μακάρι, η διοίκηση του ΚΤΕΛ να βρει τρόπο, ώστε η γραμμή να συνεχιστεί και τον χειμώνα.

-Ο ανασχεδιασμός των γραμμών, η πύκνωση των δρομολογίων, η τιμολογιακή πολιτική και η αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων, είναι ζητήματα που πρέπει να δούνε πιο σοβαρά οι διοικούντες και οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ, γιατί οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες χρειάζονται κίνητρο για να επιλέξουν την αστική συγκοινωνία για τις μετακινήσεις τους. Η λειτουργία της γραμμής Περιγιάλι-Μπάτης αυτό το καλοκαίρι, αντί για την γραμμή κέντρο πόλης-Καλαμίτσα-Μπάτης, είναι ένα ακόμα βήμα, για την βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας στην Καβάλα.

-Εάν η επιβατική κίνηση δεν είναι ικανοποιητική, η διοίκηση του ΚΤΕΛ θα κάνει λάθος να καταργήσει την γραμμή. Οτιδήποτε δεν έχει διάρκεια, δεν το αγκαλιάζει ο κόσμος. Με επιμονή, υπομονή και βελτίωση, θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.