• Η συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι στον τηλεοπτικό σταθμό Center, θεωρούμε ότι βοήθησε, καταρχάς, να μάθουν οι φίλαθλοι (και όχι μόνο) ποιες είναι οι σκέψεις του επιχειρηματία για την ομάδα του Α.Ο. «Καβάλα», αλλά και γενικότερα για τον τόπο. Διότι, υπάρχει η εντύπωση σε πολλούς, ότι ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου. Η εντύπωση αυτή είναι εσφαλμένη, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του.
  • Ο Καναδός, με ιρανική καταγωγή, επιχειρηματίας επισκέφτηκε μερικές φορές την Καβάλα και τη γύρω περιοχή κι όπως ανέφερε γοητεύτηκε από τη φυσική ομορφιά, την κουλτούρα, την ιστορία και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Έτσι, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί οικονομικά διευρύνοντας το δίκτυο των επιχειρήσεων του. Ως άνθρωπος, επίσης, έμαθε τον κανόνα της κοινωνικής προσφοράς. Δηλαδή, πιστεύει ότι όποιος διαθέτει την οικονομική ευμάρεια, οφείλει να βοηθάει την κοινωνία στην οποία ζει.
  • Το ίδιο επιθυμεί να κάνει και στην Καβάλα. Εάν θα πετύχει το επιχειρηματικό του εγχείρημα, θέλει να επιστρέψει μέρος των κερδών του, για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Αυτό τον τομέα επέλεξε σε πρώτη φάση. Εξεδήλωσε, λοιπόν, το ενδιαφέρον να βοηθήσει την αξιέπαινη και αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του τοπικού αθλητισμού. Δεν ήρθε ως ο «Μεσσίας», ή ο «μάγος με το ραβδί», που θα μεταμορφώσει τον «βάτραχο» σε όμορφο «πρίγκιπα».
  • Ήρθε σε επαφή με τους μετόχους της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), για να εκφράσει τη στήριξη στο έργο που κάνουν. Για να βάλει το δικό του (οικονομικό) λιθαράκι, ώστε ο Α.Ο.Κ. να επιστρέψει, πιο σύντομα, στην premier division του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως είπε για το πρωτάθλημα της Super League. Ζήτησε, επομένως, να του απαντήσουν εάν δέχονται τη βοήθεια αυτή. Και ρώτησε, με ποιο μπορούν να συνεργαστούν. Ούτε να αγοράσει τις μετοχές, ούτε να ηγηθεί στη διοίκηση της Π.Α.Ε., ούτε να «διώξει» τους σημερινούς μετόχους, είναι στον «πλάνο» του. Εάν οι διοικούντες την Π.Α.Ε. αποφασίσουν να τον εντάξουν στο μετοχικό σχήμα, μπορούν να το κάνουν με μία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
  • Ο Α.Ο.Κ. συνεχώς προοδεύει αγωνιστικά και διεκδικεί υψηλότερους στόχους. Το βέβαιο είναι, ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά και «στενά». Η διοίκηση της Π.Α.Ε., δεν μπορεί να προσβλέπει σε θεαματική αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας, ούτε στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για να «χτίσει τον επόμενο όροφο του οικοδομήματος». Ακόμα και η συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου, που είναι εντυπωσιακή τα τελευταία έτη, έχει το όριο της. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Καβάλας, επίσης, περιορίζονται στην οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιος, που είναι σίγουρος ότι ο Δήμος Καβάλας, θα μπορέσει να κάνει τις παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αθλητικά κέντρα Περιγιαλίου, Κρυονερίου), που πρέπει να έχει ένα σωματείο, το οποίο αγωνίζεται στο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Τα παραπάνω, όπως και η οργάνωση του συλλόγου στο πρότυπο των μεγάλων κλαμπ, μπορεί να τα προσφέρει ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι, με τα χρήματα, την τεχνογνωσία και την επιχειρηματική εμπειρία του. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι διοικούντες την Π.Α.Ε. θα πάρουν τη σωστή απόφαση, που είναι για το συμφέρον του Α.Ο.Κ. και του τόπου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλέποντας την συνέντευξη στο Center είδα έναν άνθρωπο προσγειωμένο ταπεινό και καθόλου αλαζόνα. Συνήθως όλοι οι μεγαλοεπενδυτές μιλάνε με εκπροσώπους, αυτός όμως ήρθε ο ίδιος και μίλησε με τους διοικούντες. Ποιός ένας άνθρωπος με περιουσία 250 εκατομμύρια δολάρια. Μεγάλη η χάρη μας και του είπαμε πέρνα το καλοκαίρι. Κάναμε τους καμποσους σε έναν άνθρωπο που ήρθε και τους είπε είμαι εδώ για σας και εμείς σφυριζουμε αδιάφορα. Ένας άνθρωπος γεμάτος ευγένεια. Ο άνθρωπος φαίνεται στα μάτια και η ματιά αυτού του ανθρώπου είναι καθαρή. Τώρα άμα επενδύσει στο ποδόσφαιρο πως θα τα βγάλει πέρα με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου μας αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει. Πάντως με κάθε τρόπο να τον κρατήσουμε στην περιοχή μας. Φαντάζεστε να ανακοινώσει αύριο συνεργασία με τον Βύρωνα ή τον Ηρακλή Καβάλας και να παίξουν SL και τον ΑΟΚ στις μικρές κατηγορίες όπως με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί να δεις κλάμα μετά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.