Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, απέστειλε τα ακόλουθα δελτία Τύπου: «Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα χρηματοδότησης των σχεδίων βελτίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων όλης της χώρας. Τα σχέδια βελτίωσης υποβάλλονται από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας (αφορούν ως επί το πλείστον οικογενειακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών προσώπων, καθώς πολύ σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις ομαδικών/συλλογικών προτάσεων) και αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες. Πολλά από αυτά αξιοποιούνται, ώστε οι νέοι γεωργοί να δημιουργήσουν την εκμετάλλευσή τους. Αξίζει να τονισθεί ότι, απ’ όλα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απευθύνονται στη γεωργία, τα σχέδια βελτίωσης είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που η χρηματοδότηση απευθύνεται απευθείας στον γεωργό/κτηνοτρόφο, χωρίς να υπεισέρχονται κανείς ενδιάμεσα.

Παρά τη σπουδαιότητα που αναμφισβήτητα κατέχουν τα σχέδια βελτίωσης, η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πέτυχε μία αξιοπρόσεκτη πρωτιά! Η Περιφέρειά μας κατατάσσεται ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ(!!!), όσον αφορά το ποσοστό των σχεδίων βελτίωσης τα οποία απευθύνονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα (ατομικά σχέδια βελτίωσης) που θα χρηματοδοτηθούν. Δηλαδή, σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας, το μικρότερο ποσοστό σχεδίων βελτίωσης (από την πλευρά της ουσίας, δηλαδή των χρημάτων) θα χρηματοδοτηθεί στους Νομούς και στις αγροτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όλες (μα όλες) οι άλλες περιφέρειες έχουν καλύτερη επίδοση από τη δική μας!

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε για την αιτία, καθώς δεν είναι δύσκολο να την εντοπίσουμε. Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα του κυρίου Μέτιου και όλων των συνεργατών μαζί, με την πλήρη αδυναμία τους να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα κάθε θέματος. Δεν συζητάμε καν για την αδυναμία τους να πείσουν τον εκάστοτε συνομιλητή τους, για οποιοδήποτε αίτημα. Η ανικανότητα αυτή, όμως, έχει προφανείς επιπτώσεις στους πολίτες και συγκεκριμένα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Η παράταξή μας εκφράζει τη συμπαράσταση όλων των μελών της προς τον αγροτικό κόσμο της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δυστυχώς, η πολιτική ηθική της διοίκησης, του κυρίου Μέτιου και των αντιπεριφερειαρχών του, δεν τους επέτρεψε να συζητήσουμε ποτέ τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου στο περιφερειακό συμβούλιο. Προφανώς, δεν τα θεώρησαν σημαντικά! Η παράταξή μας, θα επανέλθει πάνω σ’ αυτό το θέμα».

Επίσης: «Για άλλη μια φορά, επαναλήφθηκε το ίδιο κακοπαιγμένο σενάριο! Η διοίκηση Χρ. Μέτιου, μακράν η χειρότερη διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., αλλά και όλων των περιφερειών, αντιλαμβάνεται τη διοίκηση ως μία ευκαιρία για να φωτογραφίζεται, να ταξιδεύει και να προβάλλεται, χωρίς να επιζητεί κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα για τους πολίτες και για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι διάφορες συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα. Σημειώστε: 1) Την Τετάρτη (22 Ιανουαρίου 2020) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Θάσο, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεματολογία. Στη σύσκεψη δεν κλήθηκε, πάλι, η μοναδική αιρετή περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Θάσου. Ποιοι κλήθηκαν στη σύσκεψη; Η δημοτική Αρχή, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού (για να αποκτήσει ο κύριος Μέτιος κάποιες γνωριμίες), περιφερειακοί σύμβουλοι άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, ο αποτυχών να εκλεγεί υποψήφιος σύμβουλος του κυρίου Μέτιου και κάποιοι άλλοι, χωρίς καμία απολύτως ιδιότητα, η οποία να έχει σχέση με τη σύσκεψη.

2) Μερικές ημέρες νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον τουρισμό, η οποία ασχολήθηκε με την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Ιταλία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν διάφοροι, μεταξύ των οποίων και οι πρωταθλητές στην ασχετοσύνη για τα θέματα τουρισμού αντιπεριφερειάρχες και άλλα μέλη της διοίκησης του κυρίου Μέτιου. Ποιοι δεν κλήθηκαν; Το τουριστικό γραφείο που πέτυχε τις αεροπορικές συνδέσεις και θα διαχειριστεί τουριστικά τους επισκέπτες που θα έλθουν! Γιατί; Μα γιατί, το τουριστικό αυτό γραφείο ανήκει στην περιφερειακή σύμβουλο Θάσου, την εκλεγμένη με συντριπτικό ποσοστό με την παράταξή μας.

3) Αύριο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα πραγματοποιήσει ξεδιάντροπα σύσκεψη για την κλειστή έξοδο της Εγνατίας οδού ανατολικά της Καβάλας. Αποτελεί «θρίαμβο», ότι το αντιλήφθηκε μετά από 4 ολόκληρους μήνες καθυστέρησης και ταλαιπωρίας των πολιτών και πραγματοποιεί σύσκεψη, ενώ διαφαίνεται ότι ερήμην του έχει δρομολογηθεί λύση.

Είναι γεγονός ότι, στην περίπτωση του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και των λοιπών, η μετριότητα και η ανεπάρκεια συναγωνίζονται την εμπάθεια, την μεροληψία και την προσωπική τους ανασφάλεια, όπως και την αναποτελεσματικότητά τους. Είναι τραγικό, όμως, ότι αυτή η πολιτική ηθική της σημερινής διοίκησης της περιφέρειας, επιβαρύνει την περιοχή και τους πολίτες. Στα περί ηθικής των μελών της διοίκησης, θα επανέλθουμε!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.