-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, μετά την πώληση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κοινοπραξία που συμμετέχει και η Γ.Ε.Κ. ΤΕΡΝΑ, θα τελειώσει το ζήτημα της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα; Θα μπορεί ο Χρήστος Μέτιος να «υποχρεώσει» τον νέο ιδιοκτήτη της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», να ασχοληθεί με μία παλιά γέφυρα, αντί για τον εκσυγχρονισμό του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει την βόρεια Ελλάδα; Εγώ στην θέση του νέου ιδιοκτήτη, θα έλεγα στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να βρει άλλον «εργολάβο» για την γέφυρα. Η ανάπτυξη του αυτοκινητόδρομου είναι πιο σοβαρή υπόθεση.

-Επομένως, την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει, κατά την άποψη μου, ο Δήμος Καβάλας. Αν και δεν είναι αρμόδιος για την αποκατάσταση του προβλήματος, πρέπει να ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τον περιφερειάρχη, να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Θέλει να επισκευάσει και να νομιμοποιήσει την γέφυρα, ή να την κατεδαφίσει και να κατασκευάσει καινούργια εντός της ζώνης αιγιαλού και εκτός σχεδίου πόλεως;

-Εδώ που φτάσαμε, ίσως επιτάχυνε την επίλυση του προβλήματος, μία εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Καβάλας προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την απραξία της δεύτερης κι ας «στραβώσει» ο περιφερειάρχης. Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να ενδιαφερθεί για το ανοικτό ζήτημα και την πληγή που υπάρχει εντός του αστικού ιστού. Αν ο Θίοντορ αποφεύγει να διαταράξει την σχέση με τον περιφερειάρχη, ας φέρει την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, για να λάβει την στήριξη του συλλογικού οργάνου. Έτσι, το θέμα θα αναδειχτεί ως πολιτικό και όχι ως προσωπικό.

-Το βέβαιο είναι, Χρήστο Μέτιο καρντάσι μου, ότι η υπομονή και η ανοχή των Καβαλιωτών εξαντλήθηκε. Έπρεπε να ρωτήσεις, εξαρχής, τους τοπικούς άρχοντες τι θέλουν και μετά να προχωρήσεις. Εσύ, όμως, ανακοίνωσες πως η Περιφέρεια θα διαθέσει χρήματα για μελέτες, για να δείξεις το ενδιαφέρον σου και εγκλωβίστηκες πολιτικά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.