• Η ανοιχτή επιστολή του Makis προς τον Θίοντρο, καρντάσια, μου θυμίζει διάγγελμα. Σαν τα διαγγέλματα που ακούμε τις τελευταίες ημέρες από τους πολιτικούς, για τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού από τον κορονοϊό και της εθνικής οικονομίας από το πλήγμα που δέχεται.
  • Ο Makis εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Δήμος Καβάλας έχει «υπερεξουσίες» και αρμοδιότητα «επί παντός του επιστητού». Καλεί τη δημοτική Αρχή να περιορίσει τα έξοδα στις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει τυχόν έκτακτες ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.
  • Από την άλλη πλευρά, προτρέπει τον Δήμο να χρηματοδοτήσει ειδική ενημερωτική εκστρατεία, που θα υλοποιείται σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Για ποιο λόγο, Makis, να κάνει ο Δήμος Καβάλας ειδική ενημερωτική εκστρατεία, αφού την υποχρέωση αυτή έχει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα συναρμόδια Υπουργεία; Η κρίση δεν αφορά μόνο τους δημότες Καβάλας, αλλά όλο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια κοινότητα. Τι περισσότερο θα προβάλλει ο Δήμος με τη δική του «καμπάνια», από αυτά που λέγονται στην αντίστοιχη εκστρατεία της κεντρικής διοίκησης;
  • Μήπως θα καλεί τους δημότες να περιορίσουν τα απορρίμματα και ιδιαίτερα τα ογκώδη, όσο διαρκέσει η κρίση; Αυτό θα μπορούσε να το κάνει, για παράδειγμα, στέλνοντας μηνύματα (sms) στα κινητά τηλέφωνα και όχι με την «ντουντούκα» που θυμίζει άλλες εποχές, που η τεχνολογία βρισκόταν στα «σπάργανα», ή δεν υπήρχε καθόλου!
  • Όσον αφορά την τρίμηνη αναστολή της πληρωμής των δημοτικών τελών και της είσπραξης των ενοικίων από τα δημοτικά ακίνητα, το μόνο που θα πετύχει είναι η μείωση των εσόδων του Δήμου! Και πως θα χρηματοδοτήσει τις δικές του ανάγκες και τυχόν έκτακτες, λόγω της υγειονομικής κρίσης, στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας;
  • Η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε οι επιχειρηματίες και οι μισθωτοί, που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνουν ανενεργοί. Προς το παρόν, δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να ανταπεξέλθει στην έκτακτη ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.