• Προς το τέλος του 2020, καρντάσια, η Ελλάδα θα έχει διπλασιάσει τις κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία του κορονοϊού Covid-19.
  • Όταν προέκυψε ο κίνδυνος της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση, αφού συμβουλεύτηκε τους ειδικούς επιστήμονες, αποφάσισε να επιβάλλει τον καθολικό περιορισμό στις μετακινήσεις και συναθροίσεις (lockdown που λένε και στο χωριό μου), για να προστατέψει τη δημόσια υγεία, αλλά κυρίως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο οι πολιτικοί φρόντισαν τα προηγούμενα χρόνια να υποβαθμίσουν, να απαξιώσουν, να εξαθλιώσουν, ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε.
  • Οι πολιτικοί αυτοί ακολουθούν το επικίνδυνο μονοπάτι του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής σε κάθε ευκαιρία, δηλαδή όταν προκύπτει ένα «αβανταδόρικο» θέμα για να κερδίσουν δημοσιότητα.
  • Έτσι νομίζουν, γιατί αυτό που πετυχαίνουν είναι, να εκτεθούν και να εξευτελιστούν στην κοινή γνώμη.
  • Ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που εξελέγη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δημήτρης Λυμπεράκης, θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης, να ανασταλεί η λειτουργία των συνοριακών περασμάτων της Περιφέρειας στην Εξοχή, τη Νυμφαία και το Ορμένιο, αψυχολόγητη και βλακώδη.
  • Δεν μπήκε στον κόπο να μάθει το σκεπτικό της απόφασης. Αν το γνωρίζει και επιμένει στους χαρακτηρισμούς, θα μου επιτρέψει να τον χαρακτηρίσω, επιεικώς, ανεύθυνο ως πολιτικό και άνθρωπο. Διότι, αψυχολόγητος και βλάκας, δεν είναι εκείνος που παίρνει τα μέτρα του, για να μη προκληθεί μεγαλύτερη αναστάτωση στην περιοχή. Και για μην πληγεί το καλό τουριστικό προφίλ της.
  • Το τελευταίο 24ωρο, αν δεν κάνω λάθος, βεβαιώθηκαν 10 κρούσματα στο Νομό Ξάνθης, 3 στο Νομό Δράμας και 2 ακόμα στο Νομό Ροδόπης, δηλαδή 15 από τα 21 συνολικά στη χώρα!
  • Μήπως το καρντάσι ο Δ. Λυμπεράκης θέλει να προσθέσουμε στα εσωτερικά και τα εισερχόμενα κρούσματα σε καθημερινή βάση; Και μήπως θέλει, ακόμα, να στιγματιστεί περισσότερο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, βάζοντας σε τοπική καραντίνα κι άλλες περιοχές, εκτός από τον Εχίνο και τον Ίασμο;
  • Πιστεύει ότι αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας, κατακαλόκαιρο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα κάνουν ουρά τα αυτοκίνητα με τους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους τουρίστες στους συνοριακούς σταθμούς Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμενίου, για να έρθουν στην περιοχή για διακοπές;
  • Τότε είναι, καρντάσια, που θα κλείσουν (επ’ αόριστο) τα σύνορα και θα κηρυχθεί όλη η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. σε καραντίνα! Γι’ αυτό σας λέω, να έχετε υπόψη σας, όταν έρχονται εκλογές, τύπους όπως ο Δ. Λυμπεράκης, για να κάνετε καλύτερη επιλογή εκπροσώπων στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μπας και δούμε φως στο τούνελ που βρισκόμαστε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.