Την διαμαρτυρία της εκφράζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, για το τελικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την ανάπτυξη της Θράκης. Η βουλευτής επισημαίνει, στο δελτίο Τύπου που απέστειλε, ότι στο πόρισμα των βουλευτών δεν περιλήφθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητας Δράμας-Καβάλας, αν και υπάγονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αναλυτικά η Σ. Ελευθεριάδου δήλωσε τα εξής: «Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει, για τελευταία φορά, η διακομματική επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς ενστάσεις μου, η ανατολική Μακεδονία δεν θα συμπεριληφθεί στο τελικό πόρισμα, παρά μόνο ως αναφορά και χωρίς συγκεκριμένη επεξεργασία για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Καβάλας και της Δράμας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ξεκαθάρισε από την αρχή την θέση του σε σχέση με την εν λόγω παραφωνία. Ο εκπρόσωπός μας στο προεδρείο της επιτροπής, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι: «Δεν νοείται μία πρόταση για την ανάπτυξη της Θράκης, να μην συμπεριλάβει και την ανατολική Μακεδονία», για να προσθέσει ότι: «Ο προσανατολισμός γενικότερα της επιτροπής ήταν για την Θράκη, οι άξονες που έχουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό μιλάνε μόνο για την Θράκη». Παρά το γεγονός ότι, στην διακομματική επιτροπή συμμετέχουμε δύο βουλευτές από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εν τούτοις είμαι η μόνη που άσκησα πίεση, ώστε να επεκταθεί η αρχική εντολή της ολομέλειας της Βουλής και να συμπεριλάβει και την ανατολική Μακεδονία ως δομικό κομμάτι της επεξεργασίας και του τελικού πορίσματος και όχι ως απλή αναφορά στα περιφερειακά προγράμματα, τα οποία εκ των πραγμάτων συμπεριλαμβάνουν το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε την επέκταση του αντικειμένου της επιτροπής επιμένοντας ότι, το πόρισμα «καλύπτει» και την ανατολική Μακεδονία, γεγονός αναληθές. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών βουλευτών να αναδείξουν τις απλές αναφορές του κειμένου για την περιοχή μας ως δήθεν συμπερίληψή της στο συνολικό αναπτυξιακό πλάνο, η Καβάλα και η Δράμα μένουν εκτός της συνολικής πρότασης. Επιμένω στην ερώτηση που έθεσα προ μηνών: «Θα ψηφίσει ο κυβερνητικός βουλευτής της περιοχής το πόρισμα που θα αφήνει εκτός αναπτυξιακού σχεδιασμού την Καβάλα;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.