• Ο ρόλος του αντιδημάρχου Φιλίππων είναι άνευ αντικειμένου, θεωρεί η Δήμητρα. Πέντε χρόνια δήμαρχος, αλλά και ως γιατρός, κάτι θα διέγνωσε για τη συγκεκριμένη διοικητική θέση, στην οποία χρησιμοποίησε, αν δεν κάνουμε λάθος, τρεις δημοτικούς συμβούλους.
  • Η αλήθεια είναι, ότι ο αντιδήμαρχος Φιλίππων ήταν ο δέκτης των αιτημάτων και των παραπόνων των προέδρων των Κοινοτήτων και ο μεσολαβητής προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Δεν είχε ουσιαστικό ρόλο, όπως ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ποιότητας Ζωής κ.ο.κ.
  • Κι όταν τον ρωτούσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ποια εξέλιξη υπάρχει στο αίτημα, τους μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
  • Εάν ο Θόδωρος θέλει να αναβαθμίσει τα συμβούλια των Κοινοτήτων, θα είναι μία πρώτη κίνηση η κατάργηση του αντιδημάρχου Φιλίππων, ώστε οι πρόεδροι να απευθύνονται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
  • Ωστόσο, θεωρώ απαραίτητο τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα, διότι ο Δήμος Καβάλας δεν είναι αμιγώς αστικός Δήμος. Χρειάζεται, επομένως, ένα στέλεχος της διοίκησης, το οποίο θα ασχολείται με τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα, γιατί είναι ένας σημαντικός τομέας για την τοπική οικονομία.
  • Από κει πέρα, η Δήμητρα διαπίστωσε ότι πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση των δημοτικών Υπηρεσιών, διότι υπάρχουν δυσλειτουργίες. Π.χ., πρότεινε να συγχωνευθούν οι Υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, αφού το προσωπικό τους είναι περιορισμένο και δεν επαρκεί για να επιτελέσει έργο.
  • Με το νομικό επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο εργαζόμενος στην Υπηρεσία πρασίνου δεν μπορεί να εργαστεί ως οδοκαθαριστής, ή πλήρωμα σε απορριμματοφόρο, η Υπηρεσία καθαριότητας στερείται μερικών χεριών που θα ήταν χρήσιμα στον τομέα αυτό. Κι αντίστροφα, ο οδοκαθαριστής δεν μπορεί να εργαστεί στην Υπηρεσία πρασίνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη την περίοδο καθαρισμού της άγριας βλάστησης.
  • Είναι ευκαιρία, ο Θόδωρος να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις, μήπως και βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα. Μετά, ας δοκιμάσει άλλες λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.