• Ορισμένοι υποψήφιοι δηλώνουν πως δεν δίνουν σημασία στις δημοσκοπήσεις. Και ότι, η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η διαπροσωπική επαφή με τον πολίτη. Ωστόσο, οι ίδιοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, κρίνουν, επικρίνουν και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς, έκανε ένα «βήμα» περισσότερο και ενέπλεξε στην προεκλογική περίοδο την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα!
  • «Πολλές δημοσκοπήσεις, λέγεται ότι έγιναν και από την αμερικανική πρεσβεία. Γίνονται τεράστια πράγματα στην περιοχή μας, κυρίως στα ενεργειακά πράγματα και ίσως γι’ αυτό υπάρχει η εμπλοκή αυτή», δήλωσε. Αν καταλάβαμε σωστά, θεωρεί πως «ξένα κέντρα» μεθοδεύουν το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών, για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τους στην περιοχή. Η δήλωση αυτή έχει ενδιαφέρον, γιατί δίνει μία άλλη διάσταση στις εκλογές.
  • Ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» και επίσης υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, συχνά έλεγε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι Δήμοι είναι το «μακρύ χέρι» της κεντρικής διοίκησης στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός από «μακρύ χέρι» των ελληνικών κυβερνήσεων, κατά δήλωση του Βαγγέλη Παππά, είναι και ο «εκφραστής» των συμφερόντων των ξένων δυνάμεων.
  • Η δήλωση δεν έγινε τυχαία, αλλά συνδέεται με την κριτική που άσκησε στη δημοτική αρχή του Δήμου και στη δήμαρχο Καβάλας προσωπικά, για το ζήτημα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) μέσα από τα τενάγη Φιλίππων. Κατηγόρησε, συγκεκριμένα, τη δήμαρχο ότι έκανε «κωλοτούμπα» και δεν συνέχισε τον αγώνα, για την αλλαγή της όδευσης.
  • Με το παραπάνω σκεπτικό, τα ξένα κέντρα αποφάσεων, επέλεξαν να στηρίξουν ορισμένους υποψηφίους δημάρχους, οι οποίοι θα συνεργαστούν, για να πραγματοποιηθούν τα «τεράστια πράγματα» που γίνονται στην περιοχή στον τομέα της ενέργειας. Ένας τρόπος, μεταξύ άλλων, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, είναι το «εργαλείο» της δημοσκόπησης.
  • Στον Δήμο Καβάλας, για παράδειγμα, οι δημοσκοπήσεις που έκανε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, φαίνεται να δείχνουν πρώτο τον συνδυασμό της σημερινής δημάρχου, η οποία έκανε την «κωλοτούμπα» στο ζήτημα του T.A.P., ενώ ο συνδυασμός του Βαγγέλη Παππά βρίσκεται χαμηλά, διότι σ’ αυτό βρίσκονται μερικά από τα άτομα, που πρωτοστάτησαν στην αντίδραση για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού.
  • Νομίζει ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε εκλογές, θα βάλουν ως πρώτο κριτήριο, για την επιλογή του επόμενου δημάρχου Καβάλας, τη στάση που είχαν οι υποψήφιοι στο θέμα της όδευσης του αγωγού T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων; Ας επικρατήσει η στοιχειώδης λογική, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χάνεται η σοβαρότητα και λέγονται πράγματα που δεν ευσταθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.