Λόγω των φυσικών φαινομένων, το πρόγραμμα της ποδηλατικής διαδρομής Brevet Φίλιπποι 2021 τροποποιήθηκε. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, δεν πραγματοποιήθηκε η διαδρομή των 210 χιλιομέτρων και οι τολμηροί ποδηλάτες «έτρεξαν» μία απόσταση 30 χιλιομέτρων στα όμορφα τοπία του «Πάρκου Φιλίππων». Μετά την ποδηλατική διαδρομή ακολούθησε γόνιμη και ευχάριστη συνάντηση στον φιλόξενο χώρου του café στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, όπου έγινε και η κλήρωση των στολών ποδηλασίας. Νικητές αναδείχθηκαν οι: Χρήστος Τοπαλίδης Κυνιαζόπουλος (Δράμα), Γεώργιος Τσέλιος (Καβάλα), Τρύφων Γέργης (Εδεσσα), Ιωάννης Τσιόκας (Θεσσαλονίκη).

Την απόφαση να μην διεξαχθεί η μεγάλη διαδρομή πήρε η οργανωτική επιτροπή του Brevet, έπειτα από συνεχείς επιθεωρήσεις στην περιοχή το περασμένο Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021. Το προηγούμενο διάστημα οι προβλέψεις ήταν θετικές, παρά την γενικευμένη καιρική αστάθεια. Οι προβλέψεις αυτές παρέμειναν αμετάβλητες έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα δεδομένα άλλαξαν στην συνέχεια κι έτσι, μέλη της οργανωτικής επιτροπής μετέβησαν στα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, όπου διαπιστώθηκε ότι, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, η διεξαγωγή του Brevet θα έβαζε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Γι’ αυτό, η απόφαση ακύρωσης της διαδρομής βρήκε σύμφωνους και τους περισσότερους ποδηλάτες. Το επόμενο Brevet Φίλιπποι θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2022 και οι εγγραφές θα αρχίσουν τον Μάιο. Το Brevet 2021 διοργάνωσαν: η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», οι Δήμοι Αμφίπολης, Καβάλας, Παγγαίου και το τμήμα ποδηλασίας του Α.Ο. «Καβάλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.