• Όσο επικίνδυνη είναι η καλλιέργεια της ξενοφοβίας, αγαπητοί ενεργοί πολίτες για την αλληλεγγύη, εξίσου είναι και ο εφησυχασμός, τον οποίο προσπαθούν μερικοί να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία, όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση.
  • Διότι και οι πρόσφυγες είναι μετανάστες σε άλλες χώρες, μακριά από την πατρίδα τους. Όπως είναι πρόσφυγες και οι χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στα «σκοτεινά» έτη των μνημονίων και συνεχίζουν να φεύγουν, για να βρούνε μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Κάθε άνθρωπος που φεύγει από την πατρίδα του έχει ένα λόγο και ένα στόχο. Πρόσφυγες δεν δημιουργούν μόνο οι πολεμικές συρράξεις, οι διωγμοί, οι γενοκτονίες, οι εθνικές και φυλετικές εκκαθαρίσεις. Χιλιάδες συνάνθρωποι σε όλο τον πλανήτη μεταναστεύουν, γιατί στις πατρίδες τους υπάρχει υψηλό ποσοστό φτώχειας, υψηλή ανεργία, έλλειψη νερού, κλιματική αλλαγή κ.ά. σοβαροί λόγοι.
  • Είναι μεγάλη προσβολή, αγαπητοί ενεργοί πολίτες για την αλληλεγγύη, να θεωρείτε τους Έλληνες ξενοφοβικούς. Διότι, απέδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη τους, όταν κατέφθαναν κατά κύματα στην Ελλάδα οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη γειτονική Τουρκία, που αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση», για την προστασία των κατατρεγμένων από τον πόλεμο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τότε, οι «αλληλέγγυοι» ευρωπαίοι έκλειναν τα σύνορα των κρατών τους, για να εγκλωβιστούν οι μετακινούμενοι από τη Συρία στο ελληνικό έδαφος! Αλήθεια, πόσες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών λειτουργούν στα Σκόπια, στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, στις Σκανδιναβικές χώρες κ.λπ.;
  • Η προσπάθεια σας, αγαπητοί ενεργοί πολίτες για την αλληλεγγύη, να εφησυχάσετε τους Καβαλιώτες, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Και κατά την άποψη μας, είναι το ίδιο ύποπτη, με την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση εκείνων που καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Η Ελλάδα κινδυνεύει από την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών και προσφύγων. Κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, είτε εθελοτυφλεί, είτε εξυπηρετεί πονηρό σκοπό.
  • Εμείς θα αλλάξουμε τον τίτλο του άρθρου που δημοσιεύσατε και είναι: «10 μύθοι και 1 αλήθεια για το προσφυγικό και το «Ασημακοπούλου», σε… «10 αλήθειες και 1 μύθος για το μεταναστευτικό και το «Ασημακοπούλου». Με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που είναι η προσφιλής τακτική εκείνων που δεν έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα, δεν πείθετε κανέναν συμπολίτη. Το μόνο που ίσως πετύχετε, είναι να «θολώσετε το τοπίο».
  • Γιατί, άραγε, τα προηγούμενα τρία έτη, που το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας πήρε διαδοχικές αποφάσεις κατά της μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών εντός του αστικού ιστού, δεν παραβρεθήκατε στις συνεδριάσεις, για να εξηγήσετε στους εκπροσώπους των δημοτών, πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»; Αντιθέτως, ο σύλλογος κατοίκων του Περιγιαλίου είχε παρουσία σε αρκετές συνεδριάσεις, για να εκφράσει τους προβληματισμούς των περιοίκων της δομής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.