«Η αδιαφορία είναι ψήφος υποβάθμισης της ζωής μας»

0

Την παρουσίαση των βασικών αρχών του προγράμματος του συνδυασμού: «Ο τόπος της ζωής μας», που προέκυψαν από τον κοινωνικό διάλογο με τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου 2014, μπροστά στο εκλογικό του κέντρο, στη συμβολή των πεζόδρομων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλελλήνων, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος.

«Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές, γιατί είναι εκλογές που θα κρίνουν την πορεία του τόπου μας για πολλά χρόνια. Γιατί καθημερινά η ζωή μας υποβαθμίζεται και ο τόπος μας οπισθοδρομεί.

Γιατί βρισκόμαστε όλοι στο «κόκκινο» και σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γιατί διαπιστώσαμε, ότι ελάχιστα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε από το κεντρικό κράτος και τη συγκυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε:

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μόνο οι οργανωμένες τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να αντισταθούν, μόνο η συνεργασία της αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη της στήριξης των δημοτικών και κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν.

Γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη να ψηφίσουμε όλοι σε αυτές τις εκλογές. Από την αποχή επωφελούνται μόνο εκείνοι που θέλουν τον πολίτη στον καναπέ. Η αδιαφορία είναι ψήφος υποβάθμισης της ζωής μας.

Η αποχή είναι εχθρός που ευνοεί το κατεστημένο. Να αποδείξουμε ότι έχουμε λόγο για τη ζωή μας, για το Δήμο και τον τόπο μας. Πιστεύουμε το ίδιο που πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών.

Ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή οδήγησε το Δήμο σε στασιμότητα και επέδειξε συστηματική αδράνεια για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των πολιτών.

Απέτυχε παταγωδώς να βάλει την Καβάλα σε κίνηση, όπως ήταν το προεκλογικό της σύνθημα και υπόσχεση. Και για να εξηγήσει τα ανεξήγητα, καταφεύγει σε αλχημείες, προβάλλει μία εικονική πραγματικότητα και μία ακατάσχετη «εργολογία».

Εμείς έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα, το όραμα και το σχέδιο, να διοικήσουμε αποτελεσματικά μαζί με τους δημότες, να ανεβάσουμε το Δήμο εκεί που του αξίζει.

Σας υπόσχομαι ότι θα αγωνισθώ για τον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια του. Για κάθε δημότη, νέο, ηλικιωμένο, για κάθε οικογένεια.

Τις θέσεις μας τις συζητήσαμε με όλους τους φορείς και τους πολίτες, με τις περιοδείες και τη διοργάνωση εννέα εκδηλώσεων ανοικτού κοινωνικού διαλόγου στην Καβάλα, στις Κρηνίδες και στη Νέα Καρβάλη. Ακούσαμε τους δημότες. Ακούσαμε την κοινωνία.

Από σήμερα αρχίζει η φάση της δέσμευσης. Παρουσιάζουμε τις δεσμεύσεις μας, οργανωμένες σε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα εμπλουτίζεται καθημερινά.

Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη με ένα δυναμικό κίνημα πολιτών, που θα φέρει άνεμο αλλαγής στο Δήμο και θα ενισχύσει την αυτοδιοίκηση με νέες δυνάμεις, ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες γνώσεις και διάθεση για δουλειά».

Ακολούθησε η παρουσίαση των βασικών προτεραιοτήτων του συνδυασμού στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της καθημερινότητας, του περιβάλλοντος, της νεολαίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.