Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών, γενικά, οι ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των χρεών, με ότι συνεπάγεται, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας (Ε.Σ.Κ.), με αποτέλεσμα ομόφωνη απόφαση για κινητοποίηση στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών. Η κινητοποίηση, στο βαθμό που θα προετοιμαστεί σωστά, στόχο έχει να αποτελέσει ένα βήμα συσπείρωσης και αντιπαράθεσης με την πολιτική που οδηγεί όλους εμάς, τους μικρούς επαγγελματίες, στη χρεοκοπία. Μία πολιτική, που υπηρετήθηκε απ’ όλες έως σήμερα τις κυβερνήσεις, με στόχο την ανταγωνιστική τόνωση των επιχειρηματικών ομίλων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τη στιγμή που οι φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες παίρνουν και δίνουν, ο λαός καλείται να κλείσει την «τρύπα» με αβάσταχτους φόρους και χαράτσια. Έτσι λειτουργεί, όμως, η ανταγωνιστικότητα στην οικονομία της αγοράς. Η ομόφωνη απόφαση δεν μπορεί να κρύψει τις διαφορές μεταξύ διοίκησης και «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», αφού οι βασικές αντιλήψεις γύρω από τη θέση των μικρών εμπόρων στην εξέλιξη της οικονομίας, γύρω από τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες και την κατεύθυνση της πάλης παραμένουν αντικρουόμενες.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί όλα τα επαγγελματικά σωματεία και κάθε συνάδελφο επαγγελματία στην κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας-στο Κ.Ε.Α.Ο. (κτήριο πρώην Ι.Κ.Α.), την Πέμπτη 25/10/2018 στις 8 το πρωί, όπως αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Για την καλύτερη προετοιμασία, ο σύλλογος καλεί σε σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων τη Δευτέρα 22/10/2018 στην αίθουσα της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. στις 19:00.

Ταυτόχρονα όμως, δεν έχουμε ψευδαίσθηση ότι με μία μάχη μπορεί να κερδηθεί ο πόλεμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Όσο απαραίτητη είναι η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης, τόσο αναγκαία είναι η συνέχιση του αγώνα με όλα τα μέσα και πάνω από κάθε άλλο, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία αγροτιά, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, τους εμπορικούς κολοσσούς, δηλαδή το κεφάλαιο. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι, να προετοιμαστεί, όσο καλύτερα γίνεται, αυτή η συγκέντρωση, ώστε να είναι μαζική και αποφασισμένη να δώσει το μήνυμα: ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. Όλοι έχουμε ευθύνη να συμβάλλουμε, εκλεγμένοι και μη. Να βάλουμε πλάτη, για να κερδίσουμε το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.