Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Αίσχος αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση, που έφερε σαν τον κλέφτη στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στους μετόχους των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.). Δεν φτάνουν οι φοροαπαλλαγές που έχουν από χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες και διατηρήθηκαν παρά την κρίση, δεν φτάνει η μείωση της φορολογίας από 29% στο 23% για τις εταιρίες σε πρόσφατη τροπολογία, δεν φτάνει που οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται με 22% από το πρώτο ευρώ, δεν φτάνει που ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει 1 δις παραπάνω φόρους που θα πληρώσει ο λαός, έχουμε νέο μποναμά από την κυβέρνηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι πια ξεκάθαρο στον κάθε λαϊκό άνθρωπο, ποιούς πραγματικά στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψηφίζουν και στηρίζουν τέτοιους νόμους, όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου είναι αναπτυξιακός παράγοντας. Καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Ε.Β.Ε., κάθε συνάδελφο επαγγελματία, να πάρει θέση σε αυτή την άθλια εξέλιξη και να διεκδικήσουμε, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό επαγγελματία:

-Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

-Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό για εισόδημα έως και 12.000€

-Δραστική μείωση του Φ.Π.Α. και κατάργηση του φόρου καυσίμου

-Απαλλαγή από τον Φ.Π.Α. στα φάρμακα, τα σχολικά και τα είδη πρώτης ανάγκης

-Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, για να καλυφθούν τα φορολογικά κενά».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.