Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στη χθεσινή συνεδρίαση (12/9/2018) του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, η διοίκηση έφερε πρόταση για «ομαδική ιδιωτική ασφάλιση» των συναδέλφων, υλοποιώντας, έτσι, τη στρατηγική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και εμπορευματοποίηση των παροχών ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συναδέλφων επαγγελματιών.

Η προσπάθεια που επί χρόνια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας τη συμφωνημένη γραμμή της Ε.Ε., στόχο έχει να μειώσει την κρατική-δημόσια δαπάνη που αφορά τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, απαξιώνοντας, έτσι, τη δημόσια υγεία, ώστε να αποκτήσει προτεραιότητα η προσφυγή σε ιδιωτικές ασφαλιστικές, θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα κ.α., που τις πωλούν ως εμπόρευμα στον λαό.

Η πρακτική αυτή, που διατρέχει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα, όπως όλα τα άλλα, οδήγησε στην αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης στον τομέα της υγείας (περισσότερα λεφτά από τη ρημαγμένη τσέπη του λαού για να βρει την υγειά του) και σε εκτίναξη των κερδών για τις εταιρίες του χώρου (ασφαλιστικές, νοσηλευτικές κ.λπ.).

Στην κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας «βάζει πλάτη» με μία απόφασή της, να πρωτοστατήσει για να συγκεντρωθούν πελάτες για ιδιωτική ασφάλιση από τα μέλη του συλλόγου. Προβάλει, με αυτό τον τρόπο, ως λύση για χιλιάδες συναδέλφους επαγγελματίες (πρωτίστως στα μέλη), που χρωστούν εισφορές στον ΕΦΚΑ και παραμένουν ανασφάλιστοι, την ιδιωτική αγορά ασφάλισης που ούτε μπορεί να τους εξασφαλίσει (όπως δείχνει η διεθνής και εγχώρια εμπειρία), ούτε αντιστοιχεί με την έννοια της υγείας ως ύψιστο αγαθό και όχι ως διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα.

Τα επιχειρήματα του προέδρου για να αιτιολογήσει την απροκάλυπτη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης, αν δεν ήταν τραγικά, θα ήταν, τουλάχιστον, άστοχα. Αυτονόητο είναι, ότι τέτοιοι συνδικαλιστές, όπως αυτοί της διοίκησης, ποτέ δεν πίστεψαν στην ανάγκη για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, ποτέ δεν πάλεψαν με συνέπεια και προσήλωση το στόχο αυτό. Υποκρίνονται κάθε φορά που αναγκάζονται να αναφέρονται σε αυτή, γι’ αυτό δεν άνοιξαν ποτέ μέτωπο στην πολιτική της εμπορευματοποίησης που προωθείται τόσα χρόνια.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου», θα συνεχίσει να παλεύει, με όσες δυνάμεις συσπειρώνει, για το αγαθό της δημόσιας-δωρεάν περίθαλψης για όλους, με σύγχρονους όρους και πλήρη κάλυψη. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες πληρώνουν ήδη πάρα πολλά σε φόρους, τέλη και χαράτσια και δικαιούνται, από κάθε άποψη, να απολαμβάνουν αυτό το αγαθό, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό. Ούτε βήμα πίσω από αυτό!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.