• Η πλατφόρμα Airbnb, καρντάσια, δηλαδή η βραχύβια εκμίσθωση ακινήτου για τουριστικό σκοπό, είναι λύση ανάγκης. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, που θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα και να αξιοποιήσουν το περιουσιακό τους στοιχείο, αλλά και για το τουριστικό προϊόν στις περιοχές όπου οι κλίνες των ξενοδοχειακών μονάδων, δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση από τους επισκέπτες.
  • Κατά την άποψη μου, όσο καλό κι αν είναι ένα διαθέσιμο διαμέρισμα, ή δωμάτιο, σε κάποια ιδιωτική κατοικία, δεν μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα.
  • Η αγορά Airbnb στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα «ανθίζει» εντυπωσιακά γρήγορα, διότι υπάρχει έλλειμμα ξενοδοχειακών κλινών. Το κράτος, αντί να επιταχύνει και να διευκολύνει τα επενδυτικά σχέδια κατασκευής καινούργιων σύγχρονων και υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων, λειτουργεί ανασταλτικά και πιστεύω ότι το κάνει εσκεμμένα.
  • Ίσως οι κουτοπόνηροι πολιτικοί, να περιμένουν να διαμορφωθεί η αγορά Airbnb και την κατάλληλη στιγμή, να εφαρμόσουν τη γνωστή φορομπηχτική πολιτική, για να γεμίσουν το κρατικό κορβανά. Όσο, όμως, θα λειτουργεί η αγορά Airbnb χωρίς κανόνες, θα υπάρχει ο κίνδυνος να πληγεί το τουριστικό προϊόν, από άτομα που συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στον τουριστικό τομέα.
  • Η Δήμητρα και η Αναστασία επεσήμαναν την ανάγκη να αυξηθούν οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Καβάλα στις συναντήσεις τους με την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αλλά η αγαπητή υπουργός έχει άλλες προτεραιότητες.
  • Η υπομονή εξαντλήθηκε Έλενα. Κάνε πράξη τη θετική διάθεση και πίεσε τους συναδέλφους σου, συναρμόδιους υπουργούς, να υλοποιηθούν οι επενδύσεις στο παλιό νοσοκομείο, στην παλιά ορθοπαιδική κλινική (Σανατόριο), τον «Διόνυσο» και όπου αλλού υπάρχει ενδιαφέρον για καινούργια ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.