Ο σύλλογος λογιστών-φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελμάτων Νομού Καβάλας, σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η διαδικασία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2021 βρίσκεται από 30 Μαρτίου σε εξέλιξη, αν και ουσιαστικά από την εβδομάδα αυτή άρχισε η υποβολή του κύριου όγκου και ως συνήθως εν μέσω προβλημάτων.

Φέτος, η ΑΑΔΕ, για μία ακόμα φορά, αιφνιδίασε όλους τους εμπλεκόμενους και ζητάει πριν την επιβεβαίωση στοιχείων, να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση στοιχείων, δηλαδή να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος ένα προσωπικό email, ή email βοηθού και ένα κινητό, ή σταθερό τηλέφωνο. Η μη επικαιροποίηση δεν επιτρέπει την υποβολή της φορολογικής  δήλωσης. Αυτό σημαίνει, με πολύ απλά λόγια, πως ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας που είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, πρέπει να έχουν δηλωμένο email και τηλέφωνο, γιατί σε αυτά θα κοινοποιούνται διάφορες πληροφορίες, όπως οφειλές, κατασχέσεις και άλλα και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα με τυχόν προθεσμίες που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε τρομερές καθυστερήσεις και προβλήματα στην διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης, μιας και πρέπει εντός 10 λεπτών και 2 λεπτών για email και κινητό αντίστοιχα, να αποσταλεί εξαψήφιος κωδικός, ο οποίος πιστοποιεί τα παραπάνω στοιχεία, διαφορετικά η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή.

Παράλληλα, οδηγούνται στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. αρκετοί φορολογούμενοι και κυρίως μεγάλης ηλικίας, για να πάρουν τον κλειδάριθμό που με την έως τώρα διαδικασία ΔΕΝ χρειαζόταν, δημιουργώντας πέραν των άλλων και αχρείαστο συνωστισμό τόσο στις Δ.Ο.Υ., όσο και στα Λογιστικά γραφεία μιας και περίπου 7 εκατομμύρια δηλώσεις πρέπει να περάσουν από αυτή την διαδικασία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ακόμα, οι σύζυγοι κατοίκων εξωτερικού οι οποίοι δεν έχουν κλειδάριθμο, αφού δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα, εμποδίζουν την υποβολή δήλωσης του συζύγου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, κατόπιν και αιτήματος του συλλόγου μας, ζήτησε να αποσυνδεθεί από την διαδικασία επικαιροποίησης η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έτσι ώστε να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά η περίοδος αυτή, χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα Λογιστικά γραφεία.

Έως τώρα, η ΑΑΔΕ δεν έχει ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα, έτσι λοιπόν, καλούμε τους συμπολίτες μας να προβούν ΑΜΕΣΑ στην διαδικασία επικαιροποίησηςστοιχείων τους και ΠΡΙΝ απότην προσέλευση τους στα Λογιστικά γραφεία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση και πιθανό πρόστιμο στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. Η διαδικασία επικαιροποίησης περιγράφεται στο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=EGqcYinAbZ8».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.