Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας απέστειλε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει ότι: «Απαιτεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες και χωρίς προηγούμενες ενέργειες γνωστοποίησης και υποβολής αιτημάτων από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων και τους συλλόγους διδασκόντων αυτών, την άμεση παρέμβασή τους για τις παρακάτω ενέργειες, στις οποίες είναι υποχρεωμένες να έχουν ήδη προβεί στο πλαίσιο των καθηκόντων τους:

  1. Μέριμνα για τη διαγράμμιση διαβάσεων πεζών και τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης οδών στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι μαθητές για τη διέλευσή τους προς τις σχολικές μονάδες. Οι δρόμοι αυτοί δεν είναι μόνο όσοι βρίσκονται στις πόρτες των σχολικών προαυλίων, ή και πλατειών, όπου τα σχολεία δεν έχουν αυλή, δυστυχώς υπάρχει ακόμα και σήμερα το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο στην Καβάλα, αλλά κυρίως δρόμοι με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο οχημάτων, που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και την προτεραιότητα κίνησης των πεζών μαθητών (ενδεικτικά: Χρυσοστόμου Σμύρνης, 7ης Μεραρχίας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ελληνικής Δημοκρατίας, Γαλλικής Δημοκρατίας, Κουντουριώτου, Σαππαίων, Νυρεμβέργης, Μελίνας Μερκούρη στο Παληό, Εθνική Οδός Καβάλας-Δράμας στον Αμυγδαλεώνα κ.λπ.). Όπου δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις πρέπει να κατασκευαστούν, όπου είναι ξεθωριασμένες πρέπει να βαφτούν εκ νέου και σε όλες τις οδούς που χρησιμοποιούν οι μαθητές, πρέπει να τοποθετηθούν οι ανάλογες σημάνσεις.
  2. Μέριμνα για την τροχονομική αστυνόμευση τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από τις σχολικές μονάδες, σε όλους τους δρόμους που χρησιμοποιούν.
  3. Μέριμνα για την τήρηση των κανόνων στάθμευσης των οχημάτων στις παραπάνω οδούς. Έχουμε εντοπίσει το απαράδεκτο φαινόμενο της μόνιμης στάθμευσης οχημάτων επί πεζοδρομίων πέριξ των σχολείων, αλλά και της προσωρινής στάθμευσης οχημάτων γονέων με τον ίδιο τρόπο κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές, κυρίως μικρής ηλικίας, να αναγκάζονται για την μετακίνησή τους, να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα αντί των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
  4. Μέριμνα για την ταχεία δρομολόγηση και αποπεράτωση όλων των ελάχιστων -και οπωσδήποτε γνωστών στους αρμόδιους- αναγκαίων παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια και αυλές από τον Δήμο Καβάλας. Τα επίσημα αιτήματα «αναγκαστικά» υποβάλλονται όταν υπάρχει αδράνεια και δεν πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση λήψης αποφάσεων και ενεργειών. Ούτε οι εκάστοτε διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν, κάθε φορά, να διερευνήσουν τις αρμοδιότητες μεταξύ δημοτικών Υπηρεσιών και δημοτικών νομικών προσώπων, ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να λύσουν προβλήματα!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.