Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας «Φωνή των καταναλωτών» και ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας εύχονται «Καλό Πάσχα», με υγεία και δύναμη και επισημαίνουν όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους, κατά την εορταστική περίοδο, σχετικά με τα σφάγια και τα υποπροϊόντα τους. Συγκεκριμένα:

– Τα σφάγια που θα αγοράσουν να φέρουν τις απαραίτητες ενδείξεις για την προέλευσή τους, ώστε να μην αγοράζουν κρέατα που δεν είναι κτηνιατρικά ελεγμένα. Επίσης, τα ελληνικά σφάγια φέρουν μία τετράγωνη, μπλε σφραγίδα, η οποία γράφει «ΕΛΛΑΣ».

– Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ψυγεία, ή «ψυγεία βιτρίνες», ώστε να διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία και να προστατεύονται από σκόνη, ρύπανση, έντομα, μικρόβια.

– Μεγάλη προσοχή στην αγορά εντέρων και εντοσθίων. Προσπαθούν ορισμένοι «επιτήδειοι» να πωλήσουν κατεψυγμένα ως νωπά. Η διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι τα κατεψυγμένα που έχουν αποψυχθεί είναι καθαρά, ενώ τα φρέσκα έχουν το εντερικό τους περιεχόμενο.

– Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις χαμηλές τιμές, επειδή μπορεί το ξένο κρέας να πωλείται ως ελληνικό και το κατεψυγμένο ως νωπό.

– Καλούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες, να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους, προκειμένου να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα, η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται, για ερωτήσεις και παράπονα, στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00, στο τηλέφωνο: 2510223000.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.